varit borta lÄnge. Det har snart gått två månader sedan Nicklas Bäckström blev tvungen att kliva av hemmamatchen mot Calgary Flames efter att ha fått en blindsidetackling från Rene Bourque. Nu är han i Sverige för att träffa en läkare.Foto: Bildbyrån Foto: Leon Switzer
varit borta lÄnge. Det har snart gått två månader sedan Nicklas Bäckström blev tvungen att kliva av hemmamatchen mot Calgary Flames efter att ha fått en blindsidetackling från Rene Bourque. Nu är han i Sverige för att träffa en läkare.Foto: Bildbyrån Foto: Leon Switzer

"Bäckis" i Sverige - för att lösa mysteriet

Publicerad

Hjärnskakningen kan stoppa NHL-stjärnan Nicklas Bäckström från mer spel den här säsongen.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Bäckström är i Sverige och ska träffa en läkare under sitt korta besök - för att hitta en lösning på den svåra skadan.

- Jag har pratat med min chef som sa att han var i Sverige, men mer än så vet jag inte, säger Washingtons scout Mats Weiderstål.

3 januari åkte den svenske NHL-stjärnan Nicklas Bäckström på en armbågstackling i en match mot Calgary Flames.

Sedan dess har han inte spelat en match.

23 januari var Bäckström på is lite försiktigt men sedan dess har han inte kunnat träna med laget eller ensam på isen.

Det har snart gått en månad sedan han senast uttalade sig för media.

- Just nu sitter jag mest på träningscykeln. Jag går igenom alla steg nu, och jag känner att det långsamt blir bättre, sa Bäckström då.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Bäckström är i Sverige för tillfället, och enligt uppgifter ska han i dagarna träffa en läkare innan han på onsdag återvänder till USA igen.

"Drar ut på tiden"

Ingen vet i dagsläget när han kan vara tillbaka i spel efter hjärnskakningen som hindrar honom.

- Jag pratade med min chef, som sa att han är i Sverige men jag har inte hunnit prata med honom. Jag vet faktiskt inte mer än så och att skadan drar ut på tiden, säger Washingtons scout Mats Weiderstål.

- Men det är väl möjligt att han ska träffa en läkare, eftersom man lyssnar på alla möjliga åsikter nu. Jag får hänvisa dig till hans agent i stället, säger Weiderstål.

Bäckströms agent Gunnar Svensson:

- Jag har egentligen inga kommentarer, han fortsätter att rehabilitera sin skada och det går inte att säga någonting om när han är tillbaka i spel igen. Det finns inget svar på alla de frågor som man kan ställa kring Nicklas Bäckström, säger Svensson.

Washington slåss just nu kring slutspelsstrecket i den östra divisionen och det är inte bara skadan på Nicklas Bäckström som har oroat i vinter.

42 poäng på 38 matcher

Svenskstjärnans vapendragare Alexander Ovetjkin har inte alls levererat som förväntat och bara gjort 49 poäng på 60 spelade matcher.

Bäckström har skrapat ihop 42 poäng på sina 38 matcher och om Capitals inte lyckas ta sig till slutspelet talar mycket för att Bäckström har spelat färdigt för den här säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag