Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Bäckis" hyllas efter storseger: "Skönt"

Nicklas Bäckström under matchen mot San Jose.
Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Nicklas Bäckström. Arkivbild.
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Nicklas Bäckström, 34, och hans Washington Capitals tog en snabb revansch efter 1-4-förlusten mot San Jose i onsdags när man gästade Dallas i natt, svensk tid, och vann med 5-0.

– Verkligen skönt att vi kunde vinna i kväll efter några dåliga matcher i rad, säger Bäckis till SportExpressen.

Han utnämndes till banans bäste spelare med 1 mål och 2 assist.

Han har gjort 7 poäng, 3 mål och 4 assist, på de fem senaste matcherna.

Den svenske centerstjärnan ser ut att ha kommit ifatt nu efter problemet med den krånglande höften och sedan ett antal missade matcher efter att ha drabbats av Covid-19.

 Han är nu uppe i 12 poäng på tolv spelade matcher den här säsongen.

– Ja, det har känts helt okej så här i början. Det var mycket ett tag med Covid och sedan drabbades jag av influensa direkt efter det. Men de senaste matcherna har jag kommit in det bättre, säger han.

 Fullträffen i nattens match kom med drygt tre minuter kvar och fastställde slutresultatet till 5-0 sedan Nicklas fått pucken vid toppen av den vänstra tekningscirkeln och placerat ett handledsskott i plockkrysset bakom Starsmålvakten, och tidigare lagkamraten, Braden Holtby.

 – Det såg ut som Dallasförsvaret förväntade sig att Bäckström skulle slå en passning, som han brukar göra i de lägena, men han överraskade dem med ett vasst skott i stället, kommenterade förre NHL-spelaren Craig Laughlin i tv-sändningen hos NBC Sports Washington.