Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bäckis erkänner: Spelade skadad

Nicklas Bäckström.
Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Washington Capitals föll med 4-1 i matcher mot Boston Bruins.
Foto: WINSLOW TOWNSON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Nicklas Bäckström, 33, tackade snabbt nej till VM-spel med Tre Kronor när Washington Capitals försvann ut ur Stanley Cup i söndags.

Det var tredje året i rad som mästarna från 2018 gjorde sorti tidigt i NHL-slutspelet.

– Det är surt och samma känsla varje gång. Och inte blev det bättre av att jag spelat med värk sedan flera månader tillbaka, säger Bäckis till SportExpressen.

Han opererade ena höften 2015, men den skadan flammade upp under slutet av den här säsongen.

– Det komprimerade spelschemat med fyra matcher i veckan var ingen hit för mig. Jag har haft ont under en längre tid, så det fanns inte en chans att jag skulle kunna åka och spela VM nu när vi åkte ut, säger Bäckis.

Alla som sett honom i aktion i NHL genom åren kunde konstatera att Nicklas Bäckström inte var sig lik under matchserien mot Boston Bruins även om han kämpade på så gott han kunde.

Bäckström spelade skadad i slutspelet

Det blev bara en poäng, en målgivande passning, på de fem matcherna i åttondelsfinalen.

– Jag hade väldigt ont och ska träffa några experter nu under de närmaste veckorna för att se vad som kan göras. Men först och främst handlar det om vila och rehabiliteringsträning. Någon operation är inte aktuell just nu, säger han.

Är du orolig på sikt över skadan?

– Nej, inte just nu. Jag hoppas vi kan lösa det på bästa möjliga sätt, så att jag känner mig frisk och fräsch när nästa säsong börjar i höst.

Capitals general manager, Brian MacLellan, uppgav under sin summering av säsongen tidigare den här veckan att besvikelsen var stor över det tidiga uttåget och att förändringar är att vänta. Men att du och Alexander Ovetjkin är de två spelare som garanterat kommer att vara kvar?

– Jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända, det får vi se. Men jag skriver under på att ”Ovie” garanterat bli kvar även om han spelat ut sitt kontrakt och behöver ett nytt avtal.

Bäckström: ”Surt och samma känsla”

Tre snabba uttåg de senaste tre åren, är det någon skillnad på hur det känns år från år?

– Nej, det är surt och samma känsla. Men det är små marginaler. De första tre matcherna mot Boston gick till förlängning. Man kan få energi av någon extra seger där.

Hur mycket nytta hade ni kunnat ha av Henrik Lundqvist om han hade varit frisk och med i truppen, som planen var?

– Vi hade tre olika målvakter på de tre första matcherna i slutspelet och det är ju inte optimalt. Så visst hade Henke kunnat spela en stor roll. Men det viktigaste nu är naturligtvis att han får hälsan tillbaka.

Nicklas Bäckström har gjort 14 säsonger i NHL och har fyra år kvar på sitt kontrakt med Washington Capitals, som ger honom en årslön på 64,7 miljoner kronor.

Han vann lagets interna poängliga i vinter på 53 poäng, 15 mål och 38 assist, efter 56 spelade matcher.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.