Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backar upp svensken: ”En stor osäkerhet”

Carey Price.Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Anton Strålman.Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Anton Strålman har fått stjärnfyllt sällskap när det gäller oron kring covid-19 inför omstarten i NHL nästa månad.

Montreal Canadiens målvaktsstjärna, Carey Price, uttrycker nu tveksamhet om att spela vidare med tanke på riskerna att bli smittad av coronaviruset.

– Jag känner en stor osäkerhet och är inte säker att jag kommer att genomföra den här satsningen på en fortsättning av säsongen, säger Carey Price.

Han gav inget definitivt besked, men Price uttryckte stor tveksamhet över att komma tillbaka och spela med tanke på de rådande omständigheterna.

Hans hustru Angela väntar makarnas tredje barn och Carey Price har redan bestämt att hon och deras två döttrar ska stanna hemma om han bestämmer sig för att spela och det i ett senare skede kan bli så att spelarna får ta med sig sina familjer till den ”Hub city”, där Canadiens ska spela.

Montreal ställs mot Pittsburgh

Carey Price, 32, är en av NHL:s största målvaktsstjärnor och har vunnit Vezina Trophy (2015), Ted Lindsay Award (2015), OS-guld (2014) och World Cup (2016).

Han har varit uttagen till sju All Starmatcher.

Price säger sig vara glad över att Montreal får spela vidare i vad som kallas för ”Play-in” när 16 lag nu får slåss om de åtta sista platserna i slutspelet om Stanley Cup.

Canadiens kommer att möta Pittsburgh Penguins och i hockeytokiga Montreal är det förstås en stor händelse.

– Jag känner ungefär lika mycket optimism som pessimism om chansen att fullfölja den här säsongen i sommar. Det är en mycket ovanlig situation vi befinner oss i. Samtidigt som jag ser fram emot chansen att få spela om Stanley Cup, så vill jag inte ta risken att kunna fortsätta leva ett normalt liv. Jag har vänner som tvingats se anhöriga gå bort på grund av covid-19, säger Carey Price.

”Kan tänka mig att hoppa av”

Även Canadiens coach, Claude Julien, känner oro inför återsamlingen av laget om två veckor.

Julien, som är 60 år, hänvisar till sin ålder.

– Jag kan tänka mig att hoppa av om jag känner en fara att bli smittad. Min familj och mitt liv är värt mer än mitt jobb i det här läget, säger Claude Julien.