Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar spelet bakom hyllade Twitter-videon

Foto: DOM GAGNE/CSM/SHUTTERSTOCK / DOM GAGNE/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Årets NHL-säsong är slut och det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med nästa.

I tomrummet har Elias Pettersson valt att växla upp – på sina sociala medier.

– Jag försöker bara vara en kul person för folk att följa och jag har samtidigt själv roligt när jag gör det, säger han i podcasten ”Spittin' Chiclets”.

Efter att Stanley Cup-slutspelet tog slut har majoriteten av spelarna valt att åka hem för att spendera tid med sina familjer.

Elias Pettersson tog dock beslutet att stanna i Vancouver för att slippa sitta i karantän i framtiden. Där han han passat på att utveckla det som han har svårt att hinna med under pågående säsong: sitt personliga varumärke.

De som följer svensken på sociala medier har haft svårt att missa förändringen.

– Ja jag har som mål att börja streama och visa min personlighet ännu mer. Det är svårt med outfits och så normalt sett eftersom vi måste ha kostym varje match. Därför försöker jag posta mer sånt, säger han i podcasten ”Spittin' Chiclets”.

https://www.instagram.com/p/CGd2a12F9ER/?hidecaption=true

Spelade in video – som målvakt

Han berättar vidare om ett uppmärksammat inlägg på Twitter där Pettersson, efter att ha blivit tillfrågad av ett fan, imiterade en basket-video.

– Folk taggade mig vilket gjorde att jag såg det. Jag tänkte bara ”ja, varför inte”, åkte och handlade och gjorde det. Folk älskade det. Det var en snabb grej och jag tror att både jag och mina följare uppskattade det.

https://twitter.com/_EPettersson/status/1309680193871556609

Pettersson har efter säsongen även hunnit med att spela in en video med ”On the bench” – där stjärncentern fick chansen att stoppa puckar i stället för att vara den som sätter dem i nätet.

– Det var jättekul. Vi hade ett fotbollsmål i trädgården hemma när jag växte upp och eftersom min bror är äldre fick jag stå i mål... Då väcktes intresset att spela som målvakt. Senare testade jag det i hockeyn också och gillade det.

https://www.instagram.com/p/CGlqsTLFG_T/?hidecaption=true