Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar sanningen om filmen på Erik Karlsson

Ur ”Sportklubben”: Niklas Jihde om hur Sverige blivit en stornation i NHL när det kommer till backar.
Erik Karlsson.Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Dillon och Karlsson.Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlsson har flertalet gånger uppmärksammats för att ha visat känslor på isen. Nu berättar han och lagkamraten Brenden Dillon om ett av de mest omtalade klippen – och avslöjar samtidigt att det hela rör sig om ett missförstånd.

– På ett sätt kan man ha förståelse för det, för han skriker inte bara på A, B eller C. Han ställer precis lika högra krav på sig själv också, säger lagkamraten Brenden Dillon till The Athletic.

Årets säsong har varit en berg- och dalbana för Erik Karlsson.

Han blev i början av oktober pappa för första gången till dottern Harlow, efter att ha fått skynda hem till San Jose från Las Vegas för att kunna närvara vid den dramatiska förlossningen.

– Ingen förstår vilken hjälte min hustru Melinda är efter vad hon har gått igenom under graviditeten. Men nu är det bara lycka för oss sedan dottern Harlow kom till världen, sa Erik Karlsson i en intervju med SportExpressen.

Rent sportsligt blev det dock en tyngre start på säsongen. Stjärnspäckade San Jose Sharks har presterat långt under förväntat och den svenske backstjärnan har fått ta emot flertalet hårda ord för sina insatser.

– Han får betalt. Men om han vill bli ihågkommen som en av de bästa försvararna någonsin måste han dra fram huvudet ur arslet för han är bara pinsam just nu. Han spelar inte ens ishockey just nu, sa man i kanadensiska TSN:s hockeystudio tidigare under hösten.

Erik Karlsson: ”Blir obekväma situationer”

På söndagskvällen blev Sharks slagna på nytt med 5-1 mot Florida Panthers. Den här gången läggs skulden dock inte på Karlsson, som i stället hyllas för sättet som han lyckats vända sin egen säsong på.

The Athletic lyfter särskilt fram svenskens öppna sätt att visa sina känslor. De tar bland annat upp ett tillfälle från slutspelet ifjol, när tv-kamerorna fångade upp Karlsson i full färd med att skälla ut lagkamraten Brenden Dillon på bänken.

– Ja det kan bli en hel del obekväma situationer. Vi är alla passionerade idrottade som vill vara så bra som vi bara kan. Ibland kommer man att gå lite över gränsen och man gör saker i stridens hetta som man kanske inte hade gjort om man bara satt sig ned och tagit ett djupt andetag, säger Erik Karlsson till sajten.

Även ett annat videoklipp med svensken fick även stor uppmärksamhet på sociala medier under förra säsongen – av motsatt skäl. Detta efter att Karlsson missat en pass, varefter mikrofonerna plockade upp hur någon skrek ”Dra åt helvete, Karl”.

Många pekade då ut Dillon som de skyldige. Men det stämde inte, berättar den kanadensiske backen.

– Jag minns att en del journalister sa till mig att ”jag trodde inte du skulle skrika på honom så där”. Men det var faktiskt han som skrek på sig själv. Han sa åt sig själv att dra åt helvete, säger han till The Athletic.