Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Kommer att återvända till Rangers

Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS / REX/IBL
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Henrik Lundqvist, 38, fortsätter karriären i Washington Capitals.

Men redan nu är han överens med New York Rangers om en comeback – då som ledare.

– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli, säger han till GP.

För drygt en månad sedan blev det klart att målvakten lämnar Rangers efter 15 säsonger när han köptes ut från sitt kontrakt. Nya klubbadressen blev Washington Capitals.

– Det har varit tårar och många samtal med familjen. Sedan var detta Rangers beslut. Jag accepterar det. Men min kärlek till sporten gör att jag ville spela vidare och det kan ingen klandra mig för. Jag känner mig väldigt rakryggad i den här situationen och jag känner bara positiv energi från fansen i New York, sade han tidigare i en intervju med SportExpressen.

Har ett jobb klart i Rangers efter karriären

Sagan i New York är dock inte slut än. När Lundqvist avslutar sin aktiva karriär kommer han återvända till klubben. Det avslöjar 38-åringen i en intervju med GP.

– Det här är ett kapitel, när jag åker och testar detta. Men jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. På ett eller annat sätt. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli.

Men hur kommer han vara en del av Rangers utanför isen? I en ledarroll som klubben väljer ut, berättar stjärnan.

– Sedan vet jag inte om rollen blir liten eller om det blir någonting mer. Det ligger längre fram. Det är återigen tajmning. Det är inte här och nu – men jag känner att jag på något sätt kommer att vara ”connected” till Rangers för alltid efter så många år och alla människor som jag lärt känna i klubben, från ägare och neråt, säger han till tidningen.

Tv-tips: Hockeystjärnan listar sina tre bästa Netflix-serier

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.