Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avgör på övertid: ”Det är aldrig fel”

Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. Radarparet Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin har räddat poängen åt Washington åtskilliga gånger genom åren.

I natt, svensk tid, klev de fram igen när Capitals var illa ute mot Ottawa, som hade ledningen med 2-0 inför den tredje perioden.

Ovetjkin reducerade och kvitterade, Bäckis sköt segermålet en dryg minut in i förlängningen.

Nicklas Bäckström stod också för framspelningen till Ovies 2-2-mål.

Med sina två fullträffar är Ovetjkin nu uppe i 29 fullträffar den här säsongen och delar ledningen i målligan tillsammans med Chris Kreider, NY Rangers.

Och han närmar sig tredjeplatsen i målligan genom tiderna. Nu är den 36-årige ryssen bara sju mål efter Jaromir Jagr.

För Bäckis börjar poängproduktionen ta fart igen efter höftskadan, som tvingade honom att vila från spel under säsongens första dryga två månader. Och när han väl gjorde comeback i december drabbades han av Covid-19.

Bäckis har nu spelat nio matcher i vinter och noterat 8 poäng, 2 mål och 6 assist.

På de fem senaste omgångarna har det blivit 5 poäng i form av 2 mål och 3 assist.

Hans assist och mål i natt hade en gemensam nämnare, Bäckis snodde pucken av Ottawaforwarden Josh Norris båda gångerna.

Ovetjkin tvåmålsskytt

Den första gången nere vid kortsargen till vänster om motståndarkassen för att i nästa sekund spela fram Ovie till ett kanonläge framför Senatorsmålvakten Matt Murray.

Ovetjkins skott gick så snabbt in i kassen och studsade ut att domarna inte riktigt hann med och spelet fortsatte i 16 sekunder.

Men repriserna visade att pucken hade varit inne över mållinjnen.

Drygt tio minuter återstod när kvitteringen kom.

Bäckis segermål i förlängningen var ett konststycke, där svensken fick tag i pucken i skottsektorn sedan Josh Norris försökt sig på en vågad passning förbi honom.

Ensam med Murray gjorde Bäckis en lång dragning ut till höger och när målvakten låg raklång på isen, sprättade han upp pucken under nättaket ur liten vinkel med ett backhandskott.

– Jag hade lite tur där, pucken tog på insidan av mitt benskydd. Annars hade de nog fått till en tre-mot-två-situation i den andra riktningen. Sedan hoppade pucken lite, så jag försökte bara få den att ligga på isen och då kom jag för nära kassen för att skjuta. Men en hederlig gammal backhand är aldrig fel, sa Bäckis till nhl.com efteråt.

Ovetjkin jagar Jagr

När det gäller Ovetjkins jakt på Wayne Gretzky, Gordie Howe och Jaromir Jagr i målligan, så är läget så här efter nattens omgång: 

1) Wayne Gretzky, 894 mål.

2 Gordie Howe, 801 mål.

3) Jaromir Jagr, 766 mål.

4) Alexander Ovetjkin, 759 mål.

Det här var också en speciell kväll för Carl Hagelin i Washington, som nu gjorde sin 700:e match i NHL.