Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avgör i slutminuterna: ”Det var väldigt skönt”

Foto: USA TODAY NETWORK / STEVEN BISIG-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Andra raka segern.

Och mot ett topplag den här gången också.

Seattle Kraken följde upp söndagens 5-2-vinst över Washington Capitals med att besegra Carolina Hurricanes i morse, svensk tid, med 2-1.

Ett solonummer av Marcus Johansson, 31, avgjorde tillställningen i slutminuterna.

– Det var väldigt skönt att få göra det där målet, så klart. Men ännu skönare att vi vann matchen, säger Marcus till SportExpressen.

Matchen stod och vägde vid ställningen 1-1 när Marcus Johansson satte fart bakom motståndarkassen och åkte ifrån Carolinabacken Jaccob Slavin för att komma ut ensam på andra sidan.

Han vände sig om och skickade iväg ett handledsskott mot den första stolpen och kunde till sin glädje se pucken smita in bakom en skymd Frederik Andersen.

Då hade 16.52 minuter spelats av den tredje perioden och det var det matchavgörande målet till publikens stora jubel i utsålda Climate Pledge Arena.

Experten: ”Stort fan av Marcus Johansson”

Seattle har nu tagit två meriterande segrar den här veckan inför torsdagens avresa till Florida, där möten med Tampa Bay (fredag) och Panthers (lördag) väntar innan turnén går vidare till Buffalo och Detroit. 

Då har ni slagit två topplag, känns det som ni är på gång nu?

– Ja, det känns som vi spelat ‘rätt hockey’ de senaste två matcherna, så det är kul att vi fått med oss resultaten också, säger Marcus.

Hans solonummer i natt uppmärksammades stort i amerikansk tv när onsdagskvällens NHL-matcher summerades.

– Jag är en stor fan av Marcus Johansson. Det här är något att bygga vidare på för honom och Seattle, kommenterade förre NHL-spelaren Mark Parrish i tv-studion hos NHL Network. 

Målvakten Philipp Grubauer hade också stor del i segern med 35 räddningar.

– Den här segern visar vad Seattle är kapabla till när man har bra målvaktsspel, vilket man inte haft tidigare i höst, menade Parrish kollega Mike Kelly.