Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgör i förlängningen: ”Är en härlig känsla”

Foto: USA TODAY NETWORK / GARY A. VASQUEZ-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Han hade inte gjort ett mål på åtta matcher.

Men i morse, svensk tid, gav William Karlsson, 28, än en gång Anaheim Ducks stryk när han med sina två mål såg till att Vegas Golden Knights vann med 3-2 efter förlängning.

”Wild Bill” gjorde verkligen rätt för smeknamnet han fick under tiden i Anaheim.

Hans båda fullträffar var solonummer, som fick tv-tittarna att kippa efter andan.

– Jag är givetvis jättenöjd. Två poäng och två mål är såklart en härlig känsla, säger William, som utnämndes till banans bäste spelare, till SportExpressen. 

Karlssons 2-1-mål kom i mitten av den andra perioden efter en lång passning från Alex Pietrangelo från egen zon, som svensken plockade upp på den offensiva blå linjen och sedan accelererade förbi tre motståndare och fallandes framför Duckskassen skyfflade upp pucken i plockkrysset bakom John Gibson.

– Det där var Wild Bill i en vild förlängning. En av de bästa förlängningar jag sett på länge, kommenterade studiovärden Kent French i tv-sändningen hos Fox Sports California.

Anaheimtrion som jagade ”Wild Bill” var Jani Hakanpaa, Adam Henrique och Ben Hutton, där alla tre försökte sträcka fram sina klubbor och få stopp på Karlsson.

Men William var skäret före och kunde trycka upp pucken i krysset till lagkamraternas jubel i båset.

Henrique kvitterade i mitten av den sista perioden och matchen gick till förlängning.

Rickard Rakell gav Anaheim ledningen

Och där ökade dramat några snäpp med chanser åt båda håll. Isac Lundeström hade en dubbelchans att avgöra för Anaheim, men Marc-Andre Fleury gjorde två akrobatiska räddningar inom loppet av en dryg sekund.

När matchklockan visade på 3.23 minuter stormade William Karlsson fram på nytt ensam mot Duckskassen och med en snabb och fräck dragning lurade han ner Gibson för att i nästa ögonblick lägga in pucken vid den högra stolpen.

Rickard Rakell, som haft det tufft med poängproduktionen under inledningen av säsongen, gav Anaheim ledningen med 1-0 i mitten av den första perioden.

Det var hans Rakells andra fullträff i vinter.

– Det har varit frustrerande att ha haft så många chanser, men inte få in pucken. Jag tycker vi gjorde en bra match ikväll och tog över tillställningen under slutet, men vi kunde tyvärr inte göra det där avgörande målet, sa Rakell när han svarade på frågor från media efteråt.