Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arvidsson hjälte för Nashville: "Drömt om"

Arvidsson firas... Foto: Mark Humphrey / AP TT NYHETSBYRÅN
...efter att ha gjort mål här Foto: Mark Humphrey / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Vilken jättehjälte han blev i morse, Viktor Arvidsson, 23.

Med sitt första mål i Stanley Cup räddade han Nashville kvar i slutspelet.

Nu ser det mörkt ut för förbundskapten Pär Mårts att få några förstärkningar från NHL till Tre Kronors VM-lag i Moskva.

Både Nashville och Dallas undvek att bli utslagna i Stanley Cup i natt.

Arvidssons mål var ett av årets snyggaste i NHL.

- Det känns fantastiskt. Det här har jag drömt om sedan jag var grabb, sa Viktor i en tv-intervju på isen med NBC Sports efteråt.

Arvidsson plockade upp en hoppande puck som Sharksforwarden Melker Karlsson försökte få kontroll över på den offensiva blå linjen och stormade in i anfallszonen till vänster innan han skickade iväg ett backhandskott, som flög in i det bortre krysset bakom San Josemålvakten Martin Jones

- Min enda tanke var att få i väg ett skott på mål. Att se pucken gå in var en helt otrolig känsla, sa Viktor sedan han blivit omkramad av lagkamraterna under flera minuter efter segermålet.

Det var vilda scener i Bridgestone Arena när den svenske rookien sköt Predators kvar i play off och nu fick till en sjunde och avgörande match i San Jose natten till natten till fredag, svensk tid.

"Det var otroligt viktigt"

Nashville fick en mardrömsstart och hamnade tidigt i underläge med 0-2 efter två mål av Chris Tierney.

Hemmalaget hade inte ett enda skott på mål under de första tio minuterna, men innan den första perioden var över hade Roman Josi reducerat.

- Det målet var otroligt viktigt och tog oss tillbaka in i matchen. Vi utnyttjade vår fart och attackerade bättre efter det målet, sa Arvidsson.

Ryan Johansen kvitterade tidigt i den andra perioden , men sedan hamnade man i underläge igen när Logan Couture gav San Jose ledningen med 3-2 i power play i mitten av den tredje perioden.

Colin Wilson kvitterade med drygt sju minuter kvar och matchen gick till förlängning.

Och där klev alltså Viktor Arvidsson fram.

- Arvi jobbar alltid så hårt och har en enorm vilja, så det var fantastiskt kul att se honom få utdelning ikväll. Han är så värd att få bli matchhjälte, sa coachen Peter Laviolette på presskonferensen efteråt.