Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Ärligt talat var han bättre än jag trodde”

Publicerad

LOS ANGELES. Äntligen comeback efter den svåra hjärnskakningen.

Marcus Johansson, 27, spelade i natt, svensk tid, sin första match i New Jersey sedan den fula armbågstacklingen mot huvudet, som Bostons Brad Marchand utdelade mot svensken den 23 januari.

Det blev en lyckad återkomst i laguppställningen för Marcus.

Devils vann nattens möte mot Tampa Bay med 5-2.

- Jäkligt kul att vara tillbaka. Jag var lite ringrostig och hade det kämpigt i början av matchen, men det blev bättre och bättre, säger Marcus.

Efter att ha förlorat de två inledande mötena med Lightning på bortaplan behövde New Jersey en seger för att hålla spänningen vid liv i den här matchserien.

- Ja, det kändes väl som en måste-match för oss. Det är viktigt att vinna på hemmaplan i slutspelet och framför allt nu när vi hade torskat två matcher borta, säger Marcus Johansson.

Fyra raka mål av New Jersey Devils

Men det var Tampa Bay, som gjorde matchens första mål. Efter en mållös första period gav Alex Killorn gästerna ledningen i power play tidigt i den andra perioden.

Taylor Hall, som kom till Devils från Edmonton i en trejd förra sommaren, visade än en gång hur viktig han är för laget.

Han kvitterade till 1-1 efter 12.55 av mittenperioden och hade två assist senare i matchen.

Steven Stamkos gav Lightning nytt hopp när han gav gästerna ledningen med 2-1 efter en dryg halvminut av den sista perioden, men New Jersey svarade med fyra raka mål.

Hedman och Strålman utan poäng

De två sista i tom kasse sedan Tampa Bay plockat ut målvakten Andrej Vasilevskij i slutminuten.

Marcus Johansson fick några fina ord av tränaren John Hynes på presskonferensen efter matchen.

– Marcus var jättebra. Jag tycker ärligt talat att han var lite bättre än vad jag trodde att han skulle vara med tanke på hur länge han varit borta. Han är en veteran som har funnits med på isen i över en månad nu och vi har inte pressat honom. Vi ville att han skulle känna sig redo att komma tillbaka, säger han.

– Han lyfte vårt lag och hans tid på isen var väldigt bra.

Tampa Bay leder med 2-1 i matcher inför det fjärde mötet, som också äger rum i Newark, natten till torsdag, svensk tid.

Hos Lightning blev Victor Hedman och Anton Strålman utan poäng, båda var -2.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag