Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är fortfarande en del av vårt lag – det är tufft nu”

Här är några av dagens största sportnyheter.
Oskar Lindblom missar resten av säsongen efter sjukdomsbeskedet.Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Oskar Lindbloms namnskylt och matchtröja hängde som vanligt i omklädningsrummet när Philadelphia Flyers gästade Minnesota Wild i natt, svensk tid.

– Han är fortfarande en del av vårt lag. Det är tufft just nu, men jag tror att om han var här så skulle han vilja att vi gav allt för att vinna matchen, sa Sean Couturier till nhl.com inför matchen.

Trots en tidig ledning förlorade Flyers matchen i natt med 1-4.

Robert Hägg, 24, berättade för SportExpressen i fredags att han känt Lindblom sedan han var 16 år och att beskedet om att lagkamraten drabbats av skelettcancer kom som en chock för alla i laget.

Enligt nhl.com var Hägg tillsammans med Oskar när han fick beskedet om sjukdomen.

Hägg vilade från spel i nattens match.

– Det är en svår situation för oss alla. Man vet inte vad man ska säga eller hur man ska reagera. Men vi måste titta framåt och jag vet att Oskar skulle älska att vara med på isen och kämpa tillsammans med oss andra.

https://twitter.com/NHLFlyers/status/1206007971446231040

Flyersforwarden James van Riemsdyk sammanfattade vad alla i laget känner när han före nedsläpp i Xcel Energy Center gav den här kommentaren:

– Det här är så mycket större än hockey. Det handlar om en människas liv. Vi är här för att ge honom allt stöd vi kan under hela den här processen. Han är en stor del av laget och kommer att fortsätta att vara det. Vi vill att han ska fortsätta att känna det.

Lindbloms lagkamrater vill spela så bra att han ska kunna känna sig stolt över dem.

– Även om det här handlar om något så mycket större än hockey, så vet vi alla att hockeyn är en stor del av hans liv. Vi kommer att sakna honom på isen och i umgänget utanför. Och visst blir det svårare att koncentrera sig på hockeyn när du har en nära vän som går igenom något sådant här.

Jonas Brodin hade två assist för Minnesota, där Eric Staal var tvåmålsskytt.

Berört flera svenskar i ligan

SportExpressen talade i natt, svensk tid, med några andra svenskar i NHL efter deras matcher om hur de tagit nyheten om sjukdomen som drabbat Oskar Lindblom.

Mika Zibanejad var tvåmålsskytt när New York Rangers gästade Anaheim och föll efter straffläggning med 3-4.

– Jag känner inte Oskar personligen, men det som hänt är fruktansvärt tungt att ta till sig. Vi kan bara hoppas nu att allt går bra, säger Zibanejad.

Victor Olofsson var också målskytt i natt och hade en assist när hans Buffalo gästade New York Islanders och förlorade i förlängningen med 2-3.

Han säger så här om beskedet om Lindbloms cancersjukdom:

– Jag blev väldigt ledsen när jag såg det. Det kom givetvis som en chock. Alla tankar går till honom och hans familj. Jag känner Oskar ganska väl. Vi spelade junior-VM tillsammans och har mött varandra väldigt mycket, säger Victor Olofsson.

https://twitter.com/NHLFlyers/status/1205955634946101251