Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är evigt tacksam – så mycket som har hänt”

Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: J.B. FORBES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEFF CURRY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Drygt två veckor har gått sedan St. Louis Blues backstjärna Jay Bouwmeester kollapsade mitt under en match i Anaheim.

Hans hjärta slutade att slå efter ett byte i den första perioden och Bouwmeester föll ihop i spelarbåset, men tack vare ett snabbt ingripande från båda lagens sjukgymnaster och läkare i Honda Center lyckades man rädda livet på 36-årige NHL-veteranen.

– Jag är dem evigt tacksam för deras snabba ingripande, sa Bouwmeester till nhl.com i går när han för första gången uttalande sig för media.

Det stod 1-1 i matchen mellan Ducks och Blues när händelsen inträffade efter 12.10 av den första perioden.

Matchen avbröts och ska spelas om den 11 mars.

Att Bouwmeesters liv gick att rädda berodde på att man snabbt fick en så kallad defibrillator till båset och på så sätt kunde få igång hans hjärtverksamhet igen.

Säsongen över - men inte karriären?

Den 14 februari fick Bouwmeester en ”radioverter defibrillator” inopererad, som ska se till att hans hjärta slår i en normal rytm.

Vad som händer med hans hockeykarriär är osäkert, det enda vi vet är att han inte kommer att spela mer den här säsongen.

– Det är så mycket som har hänt, så jag vill ge mig själv tid att fundera över frågan ett tag. Ärligt talat har jag haft viktigare saker att tänka på än hockeyn under de senaste veckorna. Jag vill ge det tid innan jag fattar något beslut..

Bouwmeester säger att han mår bättre och bättre.

Han har gjort ett antal besök till Blues hemmaarena Enterprise Center, vilket gläder lagkamraterna.

– Vi har alla stor respekt för honom, så när han talare lyssnar alla. Det betyder mycket för oss andra att han dyker upp i omklädningsrummet då och då, säger lagkamraten Brayden Schenn.

Bouwmeester tackar för stödet

Själv är Bouwmeester berörd av allt stöd han fått från fans och andra i St. Louis.

– Det har varit överväldigande. Jag hade tur i oturen att olyckan inträffade där den gjorde det. Alla har varit fantastiska och det gäller från personalen i rinken till de på sjukhuset i Irvine, dit jag fördes. Det kunde inte ha hänt på ett bättre ställe, säger Jay Bouwmeester.