Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är det här säsongens pinsammaste miss?

Foto: RICHARD ULREICH/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD ULREICH/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX/SHUTTERST

LOS ANGELES. Det var säsongens mest pinsamma miss.

Bostonstjärnan Brad Marchand fick förtroendet att lägga den femte straffen och rädda laget kvar i matchen sedan man tappat en 5-2-ledning borta mot Philadelphia.

Men Marchand touchade bara pucken som blev kvar på mittpunkten när han tog fart mot Flyerskassen under straffläggningen.

– Han kommer att ha mardrömmar om den där pinsamma missen, sa programledaren Jamie Hersch när NHL Network summerade nattens omgång i tv-magasinet ”On the fly”.

Brad Marchand, 31, är en av ligans mest erfarna forwards och han ligger för stunden tvåa i Bruins interna poängliga med 63 poäng, 20 mål och 43 assist, på 47 matcher i vinter.

Men han var lite väl nonchalant när han tog fart i Wells Fargo Center i natt, svensk tid, för att kvittera den ledning Philadelphia just hade skaffat sig i straffläggningen.

Marchand hade blicken fäst mot Flyerskassen och missade att få med sig pucken.

Men hans klubba vidrörde pucken med en lätt touch på ovansidan, så att den rörde sig någon centimeter och efter överläggning beslöt domarna att straffen inte kunde gå om.

Marchand hade förbrukat sin chans och Philadelphia kunde jubla efter att ha hämtat upp 2-5 till en 6-5-seger.

https://twitter.com/HeresYourReplay/status/1216916729990959104

Robert Hägg: ”Vi visar stor karaktär”

Flyers svenske back, Robert Hägg, säger så här om den bedriften.

– Vi vet att vi är starka hemma och får vi medgång så kan vad som helst hända. Jag tycker att vi visar stor karaktär ikväll genom att bara fortsätta att spela på även om det går oss emot i början av matchen.

Inte många lag orkar hämta upp ett underläge med tre mål mot topplaget Boston, så vad betyder det här inför fortsättningen?

– Såklart stärker det självförtroendet i laget och psykologiskt så bevisar vi at vi aldrig är ute i en match utan alltid kan komma tillbaka bara vi fortsätter att lita på varandra och gör det vi kommit överens om, säger Robert.

Han hade en assist i matchen och spelade fysiskt med fyra tacklingar i protokollet.

Bostoncoachen Bruce Cassidy var upprörd över lagets kollaps.

– Det är oprofessionellt att tappa en tremålsledning, som vi gjorde ikväll. Försvarsspelet var under all kritik när Flyers jaga ifatt, sa Cassidy.

Ur ”Sportklubben”: Niklas Jihde går igenom Bostons superlag.