Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är bara ett problem, ingen vill ha honom”

Se mer i videoklippet ovan
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

Loui Eriksson ser ut att kunna hamna i frysboxen i Vancouver Canucks den kommande säsongen.

NHL-skribenten Rob Williams tror nämligen att Canucks kommer att få svårt att hitta en annan klubb som är intresserad av svensken. 

Loui Eriksson hade en ljummen fjolårssäsong i NHL med 29 poäng på 81 matcher. Men den verkliga smällen mot hans status i Vancouver Canucks kom när han i en intervju erkände att han och tränaren Travis Green ”inte går ihop riktigt hundra”.

– Det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sa han till Hockeysverige. 

Loui Eriksson oönskad

Eriksson sitter på Canucks dyraste kontrakt med en lön på 57 miljoner kronor per år. Samtidigt har laget ett överskott på forwards.

”Det finns ingen som Canucks general manager Jim Benning hellre skulle skicka i väg än Eriksson, klubbens bäst betalde forward, som inte spelar en stor roll i klubbens planer för framtiden”, skriver hockeyjournalisten Rob Williams. 

Men Canucks kommer att att behöva leta länge efter en intressent.

”Det finns bara ett problem – ingen vill ha honom. Eriksson kommer att fira sin 34:e födelsedag den här veckan, vilket inte inger hopp att han kan få nytt liv i sin karriär i Vancouver eller någon annanstans för den delen”, skriver Williams. 

Loui Erikssons utveckling efter flytten till Vancouver

2015/16: Boston Bruins, 63 poäng (82 matcher)

2016/17: Vancouver Canucks, 24 poäng (65)

2017/18: Vancouver Canucks, 23 poäng (50)

2018/19: Vancouver Canucks, 29 poäng (81)

 

Bästa poängnoteringen: 2010/11 med Dallas Stars, 73 poäng (79)

Kan hamna i AHL

Rob Williams argumenterar för att Canucks har fått sig en läxa: Man ska inte skriva lukrativa sexårskontrakt med forwards som är över 30 år gamla. 

Nu kan det bli spel i AHL för Erikssons del.

”Om han verkligen inte kan ta en plats i laget, då får de begrava honom i Utica i två år och köpa ut honom 2021”, skriver Williams. 

LÄS MER: William Nylanders svar på senaste trejdryktet