Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andrew Brunette gripen – körde rattfull i golfbil

Foto: JASEN VINLOVE / BILDBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Förre NHL-spelaren och numera New Jersey Devils assisterande coach, Andrew Brunette, 49, har hamnat i klammer med rättvisan.

Under ett besök i Deerfield Beach i Florida i veckan greps han av polis för att att ha kört hem från krogen berusad.

I en golfbil.

Han stoppades och greps efter att lämnat en bar tillsammans med sin hustru i en golfbil för att köra hem till makarnas hus någon dryg mil bort.

En polis uppmärksammade att Brunettes golfbil stod felparkerad utanför baren vid midnatt och påpekade det för NHL-tränaren samtidigt som han började skriva ut en parkeringsbot.

Andrew Brunette talade då om för polisen att han var på väg att lämna baren för att åka hem.

Polisen tyckte att Brunette uppträdde ostadigt och väntade i närheten för att se om NHL-coachen skulle sätta sig bakom ratten och åka i väg.

Polismannen hann uppfatta att Brunettes hustru försökte övertala sin make att vänta en stund till polisen hade lämnat platsen.

Missade stoppskyltar 

Efter 17 minuter satte sig makarna i golfbilen och påbörjade färden hemåt. Men tidigt missade de att stanna för två stoppskyltar och när polisen tvingade dem att stanna vägrade Brunette att göra en alkoholtest.

Han hävdade att det var hustrun som körde och sträckte fram hennes körkort.

Andrew Brunette greps på platsen efter att ha haft svårt med balansen och talat sluddrigt och fördes till en närliggande polisstation, där han fick stanna några timmar innan han släpptes fri mot borgen på 5000 kronor.

Någon uppgift om promillehalt har inte framkommit i ärendet.

Brunette bär titeln ”Associate coach” i New Jersey Devils, där han assisterar huvudtränaren Lindy Ruff.

Brunette fick sparken från Florida Panthers efter den förra säsongen sedan laget åkt ur slutspelet om Stanley Cup i den andra omgången.

Då hade han tidigare under säsongen 2021-22 gjort Panthers till NHL:s poängmässigt bästa lag under grundserien och klubben belönats med President´s Trophy.

Tog över efter sparkade Quenneville

Brunette fick ta över tränarjobbet i Florida Panthers sedan coachen Joel Quenneville tvingades avgå efter att uppgifter framkommit om hans delaktighet i ett försök att tysta ner en sexskandal i Chicago Blackhawks 2010.

New Jersey Devils säger i ett uttalande till Canadian Press att man har blivit informerade om händelsen i Deerfield Beach, som ligger i utkanten av Fort Lauderdale.

Devils är ett av NHL:s topplag den här säsongen och har en rad svenskar i laget, Jesper Fast, Jesper Boqvist, Alexander Holtz och Fabian Zetterlund.