Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN
 Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Anders Forsberg får sparken av Buffalo

Publicerad

Anders Forsberg lämnar Buffalo Sabres efter två år som scout för klubben.

Den förre SHL-tränaren fick beskedet tidigare under sommaren.

– Jag var ganska säker på att mina dagar var räknade, säger han till hockeysverige.se.

Det är ganska exakt två år sedan som den tidigare Skellefteå AIK- och Modo-tränaren Anders Forsberg fick jobb hos NHL-laget Buffalo Sabres.

Efter att ha sparkats som tränare för Modo blev han Europachef inom scoutingen för NHL-laget.

– Jag fick frågan jättetidigt under året, men så velade jag på ett tag själv om vad jag skulle göra, om jag skulle vara kvar inom coachningen eller vad jag skulle göra, sa han till SportExpressen då.

Han återförenades då med dåvarande general managern Tim Murray (de båda hade tidigare jobbat tillsammans i Ottawa). Sedan dess har han hämtat in bland annat svenskarna Marcus Davidsson och Linus Weissbach.

Anders Forsberg: "Lite tråkigt"

Men efter två år som scout för Sabres blir det ingen fortsättning i klubben. 

Buffalo Sabres sparkade general managern Tim Murray i april och därefter har ett flertal av lagets scouter lämnat. Nu får även Forsberg gå.

– Det var lite tråkigt när jag fick chansen att påverka Buffalo så mycket under min tid där, men jag var ganska säker på att mina dagar var räknade när Tim fick gå, säger Forsberg till hockeysverige.se.

Forsberg menar att han inte har bråttom att hitta ett nytt jobb.

– Jag har två jobbförslag, men ska försöka hålla mig lugn ett litet tag innan jag kliver på något nytt, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag