Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allt kan hända – han vet vad som krävs...”

Mika Zibanejad.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Henrik Lundqvist.Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS / REX/IBL

Henrik Lundqvist har varit varit petad i NHL.

Trots det litar Mika Zibanejad på sin landsman när slutspelet drar i gång på lördag.

– Han har varit med Rangers och tagit dem långt i många slutspel. Han vet vad som krävs, säger Zibanejad till SVT.

När New York Rangers spelade träningsmatch mot New York Islanders imponerade Henrik Lundqvist.

Lundqvist, som varit petad under stora delar av NHL-säsongen, visade att han vill vara med igen när NHL-slutspelet kommer i gång. 

– Han har inte några tankar på att ge upp jobbet som förstemålvakt ännu, sa ex-spelaren Brian Boucher i NBC Sports tv-sändning.

Ännu en person som hyllar Lundqvist inför NHL-återstarten är Mika Zibanejad. Han tycker att Lundqvist behållit sin professionalism under hela tiden som han varit petad.

Zibanejad: ”Jag känner mig trygg”

– Han kom in till varje träning och jobbade stenhårt och tävlade där ute. Det smittar av sig till de andra. Han har hållit uppe humöret ändå, säger Zibanejad i en intervju med SVT.

Mika Zibanejad har stått för en imponerande säsong i NHL och gjorde hela 75 poäng på 57 matcher innan corona-uppehållet.

– Vi har inte fått besked än om vem som ska stå i morgon. Det ska bli intressant och kul att se. Vi har tre bra målvakter, jag känner mig trygg med alla. Så det blir bra, säger Zibanejad.

Om Lundqvist får vakta kassen är Zibanejad säker på Rangers kan gå långt.

– Allt kan hända i ett slutspel. Han har varit med Rangers och tagit dem långt i många slutspel. Han vet vad som krävs, säger Zibanejad.