Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Alla vill ha pengar – blir jag mer intressant då?”

Elias Pettersson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Pettersson i Canucks-dressen. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson succé i NHL kommer att ge rejäl utdelning pengamässigt.

Vancouver har redan börjat planera för nästa kontrakt – och Pettersson själv har planer för vad han ska göra med pengarna.

– Det är sjukt hur mycket pengar man kan tjäna på att spela hockey, säger han till Aftonbladet. 

Elias Petterssons framfart i Vancouver har knappast undgått någon. Med 66 poäng i sin första säsong slog 20-åringen klubbrekord och han är favorit till att ta hem Calder Trophy, priset till ligans bästa rookie.

Elias Petterssons rookiekontrakt ger honom en årslön på drygt 8,8 miljoner kronor - samtidigt som succén även gett miljonutdelning i form av bonusar. I en större intervju med Aftonbladet berättar Elias Pettersson hur han investerat pengarna så här långt – bland annat genom att köpa en lägenhet i Sundvall.

– Sedan köper jag dyrare kläder och skor, från Louis Vuitton och andra high-end-märken. Jag har alltid gillat kläder och det är kul att ha råd att shoppa. Det är sjukt hur mycket pengar man kan tjäna på att spela hockey. Jag har offrat mycket för att komma hit och ser det som att jag har jobbat mig till det här livet, säger han till tidningen. 

Elias Pettersson laddar för tillfället upp inför hockey-VM Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Elias Pettersson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Elias Pettersons nya kontrakt

När rookiekontraktet går ut sommaren 2021 väntar en stor löneökning för svensken. Kontraktet kan komma att bli det dyraste i Canucks historia och klubben har redan börjat planera för det som väntar. Det har även Elias Pettersson – som tänker ge tillbaka till föräldrarna som under två års tid skjutsade honom 22 mil tur och retur från hemmet i Ånge till ishallen i Timrå. 

– De skjutsade mig till träningen fyra dagar i veckan och till matcherna på helgerna. Från Ånge ... Det är en jäkla bit. I framtiden kommer jag att ge tillbaka till nära och kära, speciellt min familj.

Elias Pettersson om livet som singel

Men pengarna kan även innebära vissa problem. Elias Pettersson är singel och medger att det är svårt att veta om framtida partners i själva verket är intresserade av honom eller av pengarna och kändisskapet.

– Alla vill ha pengar och jag tjänar mer än en vanlig person i min ålder. När den jag träffar inser att jag spelar i NHL förstår personen att jag tjänar mycket. Blir jag mer intressant då?, säger han till Aftonbladet.