Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Alla här har ett brustet hjärta – är fruktansvärt”

Erik Karlsson. Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Guy Boucher. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

LOS ANGELES. Bara några timmar efter det att Ottawa Senators gått ut med uppgifterna om att lagkaptenen och backstjärnan Erik Karlsson och hans hustru Melinda förlorat sitt väntade barn var lagkamraterna på isen för att möta Florida.

En match som Panthers vann med 7-2.

– Alla här har ett brustet hjärta. Det är fruktansvärt. Vi känner alla för Erik och hans hustru och familj. Det har varit ett tufft år, men det här är ett personligt, förödande slag, sa coachen Guy Boucher efter matchen.

Nyheten om att Erik Karlsson och hans hustru Melinda drabbats av sorg inför födseln av sitt första barn skakade om NHL och hockeyvärlden under tisdagen.

Eriks svenske NHL-kompis, Victor Hedman, som ledde Tampa Bay till en 4-3-seger över Toronto i natt, svensk tid, säger till SportExpressen:

– Det går inte att sätta ord till vad som hänt. Sådana här gånger betyder hockeyn ingenting, det handlar om något helt annat.

Under kanadensiska tv-kanalen The Sports Networks sändning av matchen Ottawa-Florida kommenterade förre NHL-spelaren Mike Johnson familjen Karlssons tragedi med orden:

– Det är en tuff dag för alla här i Ottawa. Alla påverkas av vad som hänt. För spelarna i Senators handlar det om en lagkamrat och klubbens kapten, då är det inte lätt att komma ut och spela som inget hänt.

Ottawa missar slutspelet

Florida skaffade sig en tidig ledning i matchen och även om Karlssons ersättare, AHL-backen Patrick Sieloff, kvitterade tio minuter senare, så hade gästerna kopplat greppet om matchen.

– Vi hängde inte med från början, det är bara att erkänna. Vi gav några av våra yngre spelare mer istid och större roller och de hade det tufft att klara uppgiften, sa Boucher till nhl.com.

Ottawacoachen uppgav för media efter matchen att det inte finns någon tidsplan för Erik Karlssons återkomst i laguppställningen.

Ottawa har tio matcher kvar i grundserien och har spelat klart den 7 april, då laget missar slutspelet om Stanley Cup i år.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!