Foto: Fred Chartrand
 Foto: Fred Chartrand

Alfredssons egna ord om det svåra beslutet

Publicerad

LOS ANGELES. Daniel Alfredsson lämnar Ottawa Senators.

Och spelar i höst i NHL för svenskgänget Detroit Red Wings.

Alfredssons nya lön i Red Wings blir 37,4 miljoner kronor.

– Jag gör det här för mig själv, säger han, enligt TSN.

Den svenske NHL-stjärnan och lagkaptenen meddelade Senators klubbledning sitt beslut i morse, svensk tid.

Efter 17 säsonger i Ottawa är en epok i Ottawas historia över.
Lagets ledande spelare och lagkapten har bestämt sig för att avsluta NHL-karriären på annat håll.

Som SportExpressen.se skrev redan i morse har Alfie uppvaktats av Detroit och Boston om att spela där nästa säsong.

Det blev Detroit som vann den dragkampen.

– Jag gör det här för mig själv. Jag känner att det här är rätt för mig och att jag verkligen passar in i Detroit, säger Alfredsson, enligt TSN, och utvecklar:

– Ottawa kommer närmare och närmare en Stanley Cup men jag jänner att jag inte har tid att vänta. Det landade i ett ganska själviskt beslut, säger han.

Målet med flytten är tydligt.

– Jag har spelat och aldrig vunnit en Stanley Cup. Det är min dröm, säger han.

Flera svenskar i laget

Där finns sedan tidigare svenskarna Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Johan Franzén, Jonas Gustavsson, Joakim Andersson och Gustav Nyquist.
Daniel Alfredsson valde på grund av gällande NHL-regler att fatta sitt beslut i två steg.

1) Ge Ottawas general manager Bryan Murray ett besked om erbjudandet om en förlängning av kontraktet.

2) När han nobbade det anbudet, så kunde han i dag, fredag, ta upp konkreta förhandlingar med andra klubbar. Och för första gången höra vad de erbjöd ekonomiskt.

Detroit är ett etablerat topplag och här ser Alfie chansen att kunna avsluta karriären i Nordamerika med en Stanley Cup.

Han var i final med Ottawa 2007, men laget föll med 4-1 i matcher mot Anaheim Ducks.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag