Daniel Alfredsson gav Red Wings ledningen. Foto: Lon Horwedel
Daniel Alfredsson gav Red Wings ledningen. Foto: Lon Horwedel

Alfredsson satte sitt första i Detroit-tröjan

Publicerad

LOS ANGELES. Daniel Alfredsson gjorde sitt första mål i Detroittröjan.

Och Jonas Gustavsson storspelade i kassen för andra kvällen i rad.

- Skönt att få ett kvitto på att min skada är läkt och att jag kan gå för fullt, säger Monstret till SportExpressen.se.

Lägg till två assist av Henrik Zetterberg och ett målpass av Niklas Kronwall och ni förstår att det var ännu en stor svenskkväll i Joe Louis Arena.

För Jonas Gustavsson har det varit ett omtumlande dygn.

Han fick med kort varsel hoppa in i kassen i måndagens bortamöte med Boston och var banans bäste spelare när Red Wings vann med 3-2.

- Lite oväntat, men kul förstås. Jag fick veta att jag skulle spela femton minuter före matchen.

Jimmy Howard skadad

Monstret stod på huvudet i Boston och var orsaken till att Red Wings kunde ta revansch för 1-4-förlusten i TD Garden tio dagar tidigare.

- Boston borta är en av de tuffaste matcherna, så den segern var extra skön.

Med förstemålvakten Jimmy Howard fortfarande på skadelistan fick Gustavsson på nytt förtroendet i nattens hemmamöte med Columbus.

Nu stoppade han av 36 av 37 skott och utnämndes igen till matchens bäste spelare.

- Jag hade mycket att göra, men allt gick bra. Det är oftast tufft att spela andra kvällen i rad, men det fungerade väl. Och kanske bäst av allt – jag känner inte något av den tidigare skadan.

Alfredsson sköt in segermålet

Gustavsson drabbades av en ljumskskada under försäsongen och missade de inledande seriematcherna.

Daniel Alfredsson klippte in 1-0 på ett slagskott från vänstra tekningscirkeln efter drygt fem minuters spel av den första perioden.

Cam Atkinson kvitterade för Blue Jackets i den andra perioden och Todd Bertuzzi ordnade segermålet åt hemmalaget framspelad av Zetterberg och Kronwall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag