Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

”Aldrig sett honom bättre – jag undrar vad de tänker”

Publicerad

LOS ANGELES. Ett galet drama in i slutsekunderna.

Nattens tredje möte i semifinalen av Stanley Cup mellan Vegas Golden Knights och Winnipeg Jets blev en rysare.

Men William Karlsson och kompani lyckades hålla undan och vinna med 4-2 och har därmed tagit ledningen i matchserien med 2-1.

– Nu tyder allt på att vi får en lång semifinalserie. Vegas stal segern i kväll, sa förre NHL-spelaren och numera tv-kommentatorn Keith Jones i NBC Sports sändning av matchen i USA.

Marc-Andre Fleury räddade vinsten åt nykomlingarna från Las Vegas med 33 räddade skott.

- Det såg ut som Winnipeg hade lagt in överväxeln och var på väg  att köra slut på Vegas i den tredje perioden, men Fleury stod i vägen gång efter gång, kommenterade Mike Milbury.

Det var ”Marc-Andre Fleury Show” i den sista perioden när den trefaldige Stanley Cupmästaren med Pittsburgh bjöd på den ena fantastiska räddningen efter den andra.

– Bara att få komma hem och spela inför våra fans igen var underbart. När Winnipeg  tryckte på som värst tänkte jag bara att stoppa nästa skott, sa Fleury i en tv-intervju på isen direkt efter slutsignalen.

Han ville inte tänka på nästa match.

– Jag tar en dag och en period i sänder. Vi får inte bli för upphetsade av det här, sa Fleury.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Ramus Dahlin. 

 

Vegas kopplar greppet mot Jets

Han är 33 år och bättre än någonsin.

– Jag har aldrig sett Fleury bättre. Man undrar vad de ansvariga i Pittsburgh tänker nu, de gav dessutom upp en andrarunda i draften för att Vegas skulle ta Fleury i expansionsdraften, funderade Mike Milbury i tv-studion hos NBC Sports efter matchen.

En annan hjälte i Vegas var tvåmålsskytten Jonathan Marchessault, som fortsätter att producera poäng i slutspelet.

William Karlsson blev utan poäng den här gången, men kedjan med honom, Marchessaulr och Reilly Smith hade nio skott på mål och var än en gång ett hot för motståndarna.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL.

 

Fleury hjälte för Vegas

Men James Neals kedja med Erik Haula och Alex Tuch var lagets bästa lina den här kvällen i T-Mobile Arena.

Vegas kunde säkra segern med ett mål i tom kasse med tre sekunder kvar.

Efter den avslutande tekningen utbröt sedan ett slagsmål mellan Jetsforwarden Adam Lowry och Vegas backjätte Deryk Engelland, vilket spred sig till ett gruff mellan alla spelarna på isen.

Men domarna fick alla att lugna ner sig så småningom.

För Winnipeg är det första gången man förlorat två matcher i rad under årets slutspel.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag