Foto: Frank Jansky
 Foto: Frank Jansky

Adam Larsson får nytt kontrakt med Devils

Publicerad

LOS ANGELES. Adam Larsson har i dag, måndag, skrivit på ett nytt kontrakt med NHL-klubben New Jersey Devils.

SportExpressen.se kan avslöja att det handlar om ett ettårigt envägskontrakt värt 900 000 dollar, vilket motsvarar drygt sex miljoner kronor.

- Adam har fått försäkringar av Devils klubbledning att han kommer att ta en plats i NHL-laget i höst och vara en av de unga backarna man bygger försvaret kring, säger Larssons agent, Claes Elefalk vid CAA Sports.

För att få den 21-årige svensken att skriva på avtalet ringde både general managern Lou Lamoriello och coachen Peter DeBoer till Adam i Skellefteå, där han befinner sig på sommarsemester, i helgen.

Att det blev ett ettårskontrakt var en begäran från Adam, som i våras spelade ut sitt treåriga rookiekontrakt med New Jersey.

- Det viktiga var att få ett envägskontrakt, vilket gör att han måste passera waivers om han skulle bli skickad till farmarlaget i AHL under säsongen och då skulle femton andra klubbar slåss om honom direkt, säger Elefalk.

"Adam är jättenöjd"

Slipper han skador nu och gör en bra insats under säsongen 2014-15 kan Adam förhandla till sig ett ännu bättre kontrakt nästa sommar.

- Men Adam är jättenöjd med det här avtalet och de löften han fått från Devils och det är medvetet från vår sida att skriva ett kortare kontrakt, menar Elefalk.

New Jersey köpte under måndagen ut backen Anton Volchenkov, vilket öppnar för en ordinarie plats åt Adam Larsson.

- Det har väl också spelat in. Nu vet Adam att han blir en viktig kugge bland de unga spelarna i laget nästa säsong.

Han spelade 26 matcher i NHL förra säsongen (3 poäng) och spelade ytterligare 33 matcher i AHL med Albany Devils.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag