Adam Larsson får nytt kontrakt med Devils

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Frank Jansky

LOS ANGELES. Adam Larsson har i dag, måndag, skrivit på ett nytt kontrakt med NHL-klubben New Jersey Devils.

SportExpressen.se kan avslöja att det handlar om ett ettårigt envägskontrakt värt 900 000 dollar, vilket motsvarar drygt sex miljoner kronor.

- Adam har fått försäkringar av Devils klubbledning att han kommer att ta en plats i NHL-laget i höst och vara en av de unga backarna man bygger försvaret kring, säger Larssons agent, Claes Elefalk vid CAA Sports.

För att få den 21-årige svensken att skriva på avtalet ringde både general managern Lou Lamoriello och coachen Peter DeBoer till Adam i Skellefteå, där han befinner sig på sommarsemester, i helgen.

Att det blev ett ettårskontrakt var en begäran från Adam, som i våras spelade ut sitt treåriga rookiekontrakt med New Jersey.

- Det viktiga var att få ett envägskontrakt, vilket gör att han måste passera waivers om han skulle bli skickad till farmarlaget i AHL under säsongen och då skulle femton andra klubbar slåss om honom direkt, säger Elefalk.

"Adam är jättenöjd"

Slipper han skador nu och gör en bra insats under säsongen 2014-15 kan Adam förhandla till sig ett ännu bättre kontrakt nästa sommar.

- Men Adam är jättenöjd med det här avtalet och de löften han fått från Devils och det är medvetet från vår sida att skriva ett kortare kontrakt, menar Elefalk.

New Jersey köpte under måndagen ut backen Anton Volchenkov, vilket öppnar för en ordinarie plats åt Adam Larsson.

- Det har väl också spelat in. Nu vet Adam att han blir en viktig kugge bland de unga spelarna i laget nästa säsong.

Han spelade 26 matcher i NHL förra säsongen (3 poäng) och spelade ytterligare 33 matcher i AHL med Albany Devils.