Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

41-årige NHL-ikonen är klar för spel i Schweiz

Joe ThorntonFoto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSIE LEPE / AP TT NYHETSBYRÅN

NHL-legendaren Joe Thornton, 41, är klar för spel med schweiziska Davos. 

– Jag är tillbaka, säger han i en video på Twitter. 

Joe Thornton, även känd som ”Jumbo Joe”, är en av NHL:s bästa passningsspelare i modern tid. Han har dessutom haft ett av ligans mest ikoniska utseenden på senare år, med sitt enorma grånande skägg. 

41-åringen gjorde den gångna säsongen sin 22:a säsong i NHL och noterades för 31 poäng på 70 matcher för San Jose Sharks, en av två NHL-klubbar han representerat i sitt liv (den andra är Boston Bruins). 

NHL-legendaren klar för schweizisk klubb

Men han har spelat i en annan proffsklubb under sin karriär, schweiziska Davos. Detta under lockoutsäsongerna 2004/05 och 2012/13. 

Nu är han tillbaka. Först var det TSN som avslöjade att veteranen var klar för spel i klubben och kort därefter meddelade Davos på Twitter att ”Legendaren är tillbaka”. 

Thornton träffade sin fru Tabea Pfendsack under en tidigare lockout och har efter giftermålet med henne fått schweiziskt medborgarskap. 

I Davos blir han lagkamrat med svensken Magnus Nygren och får coachas av den svenske assisterande tränaren Johan Lundskog. 

https://twitter.com/HCDavos_off/status/1316739319093223429