Patrik Laine har nu gjort 39 mål denna säsong. Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅNPatrik Laine har nu gjort 39 mål denna säsong. Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Patrik Laine har nu gjort 39 mål denna säsong. Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Taylor Hall misslyckades med att förlänga sin poängsvit som stannade på 26 raka matcher. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅNTaylor Hall misslyckades med att förlänga sin poängsvit som stannade på 26 raka matcher. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Taylor Hall misslyckades med att förlänga sin poängsvit som stannade på 26 raka matcher. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

"Det är vassaste laget på elva år"

Publicerad

LOS ANGELES. Taylor Halls 26 matcher långa poängsvit är över.

Den 26-årige kanadensaren lämnade isen utan poäng när New Jersey Devils föll hemma mot Winnipeg med 3-2.

Hos Jets fortsätter 19-årige finländaren Patrik Laine att sprida skräck bland motståndarmålvakterna.

Han gjorde sitt 39:e mål för säsongen i nattens match och hotar nu Alexander Ovetjkin, som toppar NHL:s målliga på 40 mål.

- Får Laine pucken i skottsektorn, så gör han mål idag, säger Tobias Enström, som gjorde comeback efter fyra missade matcher.

Winnipeg gör en kanonsäsong och rankas nu som en kandidat till mästartiteln i vår.

- Jag tycker att vi hade ett bra lag ifjol också, men med värvningen av Paul Stastny på trading deadline nyligen, så måste jag nog säga att det här är det vassaste laget under mina elva år i Jets, säger Tobias.

Den 33-årige svenske backstjärnan hyllar också målvakten Connor Hellebuyck.

- Han har spelat fantastiskt bra och ger oss en trygghet. Sedan har det tränaren Paul Maurice byggt upp börjat sätta sig. Hela organisationen jobbar för att vi ska vara ett topplag på alla sätt och det är kul att få vara med om.

Enström gjorde comeback efter skada

Patrik Laine stänkte in 1-0-målet i natt och har nu gjort 8 mål på de fyra senaste matcherna.

Han svarade för 36 mål och 64 poäng på 73 matcher under sin rookiesäsong ifjol.

Så här långt har det blivit 62 poäng efter 67 spelade matcher.

En annan stor målskytt i Winnipeg är dansken Nikolaj Ehlers, som nu gjorde sitt 26:e mål i vinter.

För Tobias Enström, som haft en skadefylld säsong, var det en efterlängtad comeback när Jets gästade Prudential Center i New Jersey i natt.

- Det kändes väl inte alltför bra, men jag saknar hockeyn för mycket för att kunna sitta på sidan, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag