Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25:e matchen – då kom första målet

Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Första fullträffen för säsongen kunde inte ha kommit lägligare för Robert Hägg, 24.

Han sköt 2-2-målet när Philadelphia vände 1-2 till en 3-2-seger i ett stökigt derby mot NHL:s bästa lag just nu, Washington Capitals.

– De var väldigt kul att få spräcka målnollan. Och det var på tiden, kan man säga, menar Robert.

Han vill inte klassa matchen som en ful tillställning, trots ett antal gruff med många av lagens spelare inblandade.

– Nej, jag tycker inte att det var överdrivet grinigt, men såklart var det en viktig match för oss med tanke på att den nyligen avslutade roadtrippen inte gick som vi ville. Så det var viktiga poäng som stod på spel för oss, säger Hägg.

Philadelphia bäst i NHL på hemmaplan

Philadelphia är ligans bästa hemmalag och många experter frågar sig varför det är sådan stor skillnad på prestationen borta och hemma.

– Jadu, om vi visste det. Någonting gör vi rätt på hemmaplan, som vi behöver få med oss när vi spelar borta också. Men det är bara att fortsätta att gnugga, så tror jag bortaspelet kommer också.

Hans mål kom på ett skott från en position strax innanför den offensiva blå linjen, där pucken såg ut att ändra riktning på Washingtonforwarden T.J. Oshie några meter framför kassen.

Nicklas Bäckström stod för Washingtons kvittering till 1-1 efter drygt sju minuters spel, det var Bäckis nionde mål i vinter.

Flyers segermål stod Kevn Hayes för, som i numerärt underläge fick ett friläge och lurade Braden Holtby i Capitalskassen.