Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frun: ”Vi behöver ett mirakel just nu”

Cave med frun EmilyFoto: INSTAGRAM

Edmonton Oilers Colby Cave, 25, befinner sig i kritiskt tillstånd. 

Han ligger i koma efter att ha drabbats av en hjärnblödning. 

”Ha Colby och hans fru Emily i era tankar”, skriver Oilers på Twitter

25-åriga Colby Cave, till vardags i Edmonton Oilers och deras farmarlag Bakersfield Condors, drabbades under natten mot tisdagen av en hjärnblödning. 

Läget är kritiskt och Cave är inlagd på intensivvårdsavdelningen på Sunnybrook Hospital i Toronto och försatt i koma. 

”Var vänliga att ha Colby och hans fru Emily i era tankar och böner”, skriver Oilers på Twitter. 

https://twitter.com/EdmontonOilers/status/1247581575996305413

Oilers publicerade även en video med ett imponerande mål som Cave satte mot Pittsburgh Penguins under säsongen. 

”Colby är en otrolig person som också gjorde ett otroligt mål för oss den här säsongen. Hela Oilers-familjen skickar all kärlek och styrka”, skriver klubben

Emily Cave: ”Behöver ett mirakel”

Under natten till onsdagen meddelar Oilers att läkare genomfört en operation där man tagit bort en tumör, men att Cave fortsatt är i koma.

Emily Cave skriver på Instagram:

”Igår och idag har varit de värsta dagarna i mitt liv. Colby opereras just nu och de kämpar för att hålla honom vid liv. Vi behöver ett mirakel nu. Snälla hjälp mig att be för min man och bästa vän.”

Bytte Boston mot Edmonton förra säsongen

Cave inledde sin NHL-karriär med Boston Bruins säsongen 2017/18 efter att ha imponerat i deras farmarlag Providence Bruins. Han kunde dock inte ta en ordinarie plats hos Boston. 

I slutet på förra säsongen sattes han på waivers av Bruins och plockades upp av Edmonton Oilers där han spelade 33 matcher och noterades för tre poäng. 

Den här säsongen har Cave gjort 11 matcher för Oilers och en poäng, merparten av sin tid har han spenderat i Oilers farmarlag Bakersfield Condors, där han gjort 23 poäng på 44 framträdanden i AHL.