Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var viktigt för mig att se oss göra det”

Dagens tre största sportnyheter.
Henrik Lundqvist med målvakskollegan Alexander GeorgievFoto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK /
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN

Han kallade förra säsongen för ”den värsta i karriären”.

Nu har Henrik Lundqvist hittat glöden igen – och öppnar för att fortsätta karriären efter att hans kontrakt går ut.

– Det var viktigt för mig att se oss göra framsteg, säger han till USA Today. 

Henrik Lundqvist har en meritlista som få kan matcha. Men när förra säsongen summerades hade han noterats för sin sämsta säsong någonsin i NHL, både sett till räddningsprocent och till insläppta mål per match. 

– I november förra året, när vi vann, njöt jag väldigt mycket. Jag spelade på den nivån jag vill spela på. Jag tänkte: ”Jag kan hålla på med det här i flera år till”. Sen, under andra halvan av säsongen, kändes det väldigt annorlunda. Attityden och allt som hände runtomkring, förändrade hur jag kände, säger Henrik Lundqvist till USA Today.

Lundqvist: ”Det var viktigt för mig”

Lundqvist har fått se sitt Rangers gå från att vara ett lag som utmanar om Stanley Cup till ett lag med uttalad målsättning att bygga om laget för att bli bättre på sikt. Laget missade slutspel för andra säsongen i rad – och bytte bort ett par tunga namn i form av Mats Zuccarrello och Kevin Hayes kort innan trade deadline.

Men i sommar har Rangers gått på offensiven igen. Ryske storstjärnan Artemi Panarin, finske superlöftet Kappo Kakko, backlippan Jacob Trouba och backlöftet Adam Fox har kommit in i en trupp som redan innehöll flera spännande talanger.

Något som betytt mycket för Henrik Lundqvist när han skulle ladda om för en ny säsong.

– Du vill bevisa dig mot dem. Det är roligt att gå upp mot alla dessa unga killar som är så snabba och skickliga. Men jag njuter av allt. Resandet. Att vara en ”Ranger” är inget jag tar för givet. Jag vet hur väl de behandlar oss.

Lundqvist plan: Stanna i New York

I december 2013 skrev Henrik Lundqvist ett sjuårskontrakt värt 580 miljoner kronor. När det kontraktet går ut är Lundqvist 39 år – men han är öppen för att fortsätta längre än så.

– Jag älskar fortfarande hockey och det är vad det handlar om. Du måste älska det eftersom du offrar väldigt mycket när det kommer till träning och engagemang, säger han.

Oavsett om Lundqvists hockeykarriär fortsätter efter 40 ser hans liv ut att fortsätta i New York. USA Today skriver att Henrik Lundqvist och hustrun Therese planerar att bo kvar i staden efter karriären.

Lundqvist har tidigare uttryckt sig tveksam kring en flytt tillbaka till Sverige.

– Jag vet inte. Jag älskar Sverige, men jag har också en familj att tänka på nu. Vi trivs i New York, vi har bott där i 14 år nu. Det är vårt hem och det är där barnen går på dagis och i skola, sa han till Dagens Industri i somras.

Henrik Lundqvist med hustrun Therese.Foto: MJ PHOTOS/EMIRATES AIRLINES//SHUTTERSTOCK SHUT