Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

NHL-spelare uppges vara klar för division 1

Publicerad

NHL-backen Jonathan Ericsson inledde sin karriär i Vita Hästen.

Nu återvänder han till moderklubben.

– Vi bekräftar värvningen, säger styrelsemedlemmen Johan Karlsson till Folkbladet.

NHL-lockouten fortsätter att sätta avtryck i de lägre svenska divisionerna.

Nu flyttar ännu en NHL-stjärna till Sverige.

Det var bloggen mrmadhawk.se som tidigare under söndagen avslöjade att Detroits back Jonathan Ericsson vänder hem till sin moderklubb Vita Hästen - föreningen som han lämnade 2003.

Vita Hästen spelar nu i division 1 och får därmed en rejäl förstärkning.

– Vi bekräftar värvningen, säger styrelsemedlemmen Johan Karlsson till Folkbladet.

– Vi kommer att gå ut med mer detaljer under eftermiddagen.

Kontrakt på en månad

Ericsson spelade förra säsongen 69 matcher för Detroit och svarade för elva poäng.

Enligt mrmadhawk.se gäller kontraktet med Vita Hästen en månad till att börja med.

Anledningen till det uppges vara att Jonathan Ericsson ska kunna få chansen att spela med sin bror Jimmie Ericsson i Skellefteå senare under säsongen - om det är så att lockouten fortsätter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag