Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-klubben avslöjar dubbla skadorna i JVM

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Juniorkronornas kapten Philip Broberg har inte velat kommentera vad det var som hämmade honom under JVM.

Nu avslöjar Edmonton Oilers att Broberg spelade mästerskapet med dubbla skador.

– Jag gillar den egenskapen, säger general manager Ken Holland i radio.

Redan inför premiärmatchen mot Tjeckien kom det oroväckande uppgifter om Philip Brobergs fysiska status. SVT uppgav att lagkaptenen var ”småskadad” och kunde stoppa honom från spel.

Men Broberg var spelklar och stod för tre framspelningar i premiären. 19-åringen stod över gruppspelsmötet mot Österrike och såg stundtals ut att hänga med ena axeln. Även backens skridskoåkning var inte alltid sig lik.

Själv valde han att avstå från att kommentera vad som störde honom genom hela mästerskapet.

Knäskada och axelskada

NHL-klubben Edmonton Oilers som draftat Philip Broberg väljer nu att avslöja vilka skador det handlade om. För kaptenen spelade nämligen JVM med dubbla skador. Precis före jul kunde röntgenbilder visa att han hade en bristning i muskeln ovanför knät. Och under turneringens gång råkade Broberg ut för en axelskada, stjärnan spelade med en axel som delvis var ur led.

– Jag gillade att han härdade ut. Han var kapten, han ville spela. Vi visste att han spelade skadad. Jag gillar den egenskapen. Du kan inte vara 100 procent hela tiden, du måste du kunna ta, säger general manager Ken Holland till radioprogrammet Oilers Now.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.