Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tjugo förda till sjukhus efter mystisk skandal

Rasmus Koivupalo, spelande ordförande i Haparanda Hockey. Foto: Haparanda Hockey

"Norrbottnisk ishockey skakas av en mystisk skandal", skriver Norrländska Socialdemokraten.  

Över tjugo spelare i Överkalix IF och Haparanda Hockey har fått uppsöka sjukhus efter en hockeymatch. 

I lördags var det match i norra hockeytvåan. Överkalix IF mötte Haparanda Hockey i Skogshallen. Men det var inte resultatet i matchen som orsakade rubriker. Efter matchen insjuknade nämligen ett tjugotal spelare, enligt Norrländska Socialdemokraten.

– Det har hänt någonting, men ingen vet vad. Men bevisligen har det hänt något eftersom så många spelare är sjuka, säger Överkalix ordförande Leif Stoltz till NSD.

Leif Stoltz berättar att det under helgen spelats tre matcher i Skogshallen men att det bara var spelare från matchen mellan Överkalix och Haparandas A-lag som spelare insjuknade. De insjuknade spelarna ska ha drabbats av hosta och problem med luftrören. 

– Räddningstjänsten har varit här och gått igenom vår utrustning. För oss är det här en gåta. Vi kommer inte på vad det kan vara som ligger bakom det här, säger Stoltz. 

Koivupalo: "Fått kortison utskrivet"

Rasmus Koivupalo, 25, är spelande ordförande i Haparanda Hockey. Han har ägnat dagen åt att ringa runt till spelare i sitt lag.

– Jag var inte med själv, men har ringt och kollat vad läkarna har sagt. Det de har sagt är att det har bildats någon slags kemisk inflammation i lungorna. Som gör att det bildas vätska, säger Rasmus Koivupalo till SportExpressen.

Det låter ju jätteallvarligt? 

– Ja. De har fått kortison utskrivet. De ska inhalera det i tre till fyra veckor.

Har ni fått någon indikation på vad som har framkallat den här reaktionen?

– Nej, det är det som är problemet. Vi har ingen aning. De har inte känt av något i luften eller så. Men något måste ha varit fel i ishallen just den dagen eftersom så många drabbades. De spelare vi hade med och ett 20-tal av deras spelare har samma problem.

Kommer de bli återställda efter det här? Har läkarna sagt något om det? 

– Det beror på vad det är som har orsakat det. Varken vi eller Överkalix vet vad det är som har gjort det. Men, förhoppningsvis blir alla återställda.

– Jag pratade nyss med en som varit på undersökning. Han sa att efter kortisonbehandlingen så kommer det att bli en djupare undersökning för att kolla om det har blivit några problem.

Jonas Larsson på Räddningstjänsten i Överkalix var på plats vid Skogshallen under måndagsmorgonen. 

– Jag kollade om det varit något gasolläckage, men det kunde jag inte se något spår av, säger Jonas Larsson.

Spelare har sagt till NSD att de påpekade problemen redan i paus.

– Inför tredje perioden, tror jag. Vi tänkte att de kanske kunde skrapa isen i stället för att spola, om det nu var den (maskinen). Förhoppningsvis byter de ut maskinen nu, säger Haparandas Jesper Juntti till NSD.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!