Ladislav Ščurko gör comeback i den slovakiska högsta divisonen efter mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj. Foto: MILAN KAPUSTA / AP TASRLadislav Ščurko gör comeback i den slovakiska högsta divisonen efter mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj. Foto: MILAN KAPUSTA / AP TASR
Ladislav Ščurko gör comeback i den slovakiska högsta divisonen efter mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj.  Foto: MILAN KAPUSTA / AP TASR
Ladislav Ščurko Foto: 108677143Ladislav Ščurko Foto: 108677143
Ladislav Ščurko Foto: 108677143

Mördade hockeydomare – nu gör han comeback

Publicerad

2012 dömdes Ladislav Ščurko för mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj.

31-åringen släpptes efter drygt fyra år i fängelse och återupptog sin hockeykarriär. 

Nu har han gjort comeback i den slovakiska högstaligan, skriver Nova Sport1.

Ladislav Ščurko var en lovande slovakisk hockeyspelare som representerade landslaget på juniornivå. 2004 draftades han av Philadelphia Flyers i den 6:e rundan som nummer 170. 

Men sedan fick karriären ett tvärt stopp.

Detta efter att 31-åringen gripits misstänkt för mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj. 

Ščurko erkände mordet i polisförhör. Han högg sitt offer i bröstet 19 gånger innan han dumpade kroppen i en skog. Kroppen hittades inte förrän ett år senare. 

Motivet är fortfarande oklart och det har spekulerats i att domaren Liptaj ska ha varit skyldig Ščurko en stor summa pengar som han inte kunde ha betalat tillbaka. En annan teori gör gällande att Ščurko ska ha blivit rasande efter att domaren ljugit om att han drabbats av cancer. 

– Jag har fått en rättvis dom och respekterat domstolens beslut. Jag måste leva med detta och jag försöker att inte göra någon eller mig själv besviken, har han tidigare sagt i en intervju med Nový Čas.

 

LÄS OCKSÅ: SHL mörklägger allt – efter skandalintervjun i tv.

Morddömda hockeyspelaren tillbaka

Ladislav Ščurko riskerade 15 års fängelse men dömdes sedermera till åtta års fängelse. Påföljden mildrades senare till fem års fängelse. I december 2015 släpptes han fri efter att ha avtjänat 3 år och 9 månader.

– Jag hade ett samvete och ville gå till polisen. Men samtidigt ville jag avsluta säsongen, har Ščurko tidigare sagt enligt Nova Sport1. 

Efter att ha blivit frisläppt återupptog 31-åringen sin hockeykarriär. Han började på en lägre nivå och representerade klubbarna Gelnica, Trebišov, Bardejov och senast Michalovce. 

Under fredagen gjorde han comeback i den slovakiska högstaligan. Ladislav Ščurko har nämligen värvats till nykomlingen Detva och gårdagens match var den första i högstaligan på åtta år. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag