Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo-spelaren Markus Olsson, 20, hittad död

Markus Olsson, 20, har hittats död efter att ha försvunnit i Örnsköldsvik.Foto: Polisen.
Markus Olsson.Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN
Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Han lämnade restaurangen Allstar natten mot lördag.Foto: Polisen.

Modos ishockeymålvakt Markus Olsson, 20, försvann spårlöst under natten till lördagen.

Efter en dykarinsats i Örnsköldsviks hamn bekräftar polisen att 20-åringen har hittats död i vattnet.

– Hans anhöriga är underrättade, säger polisen Kerstin Svedberg.

Senast Markus Olsson sågs till var vid 01-tiden under natten till i lördags, när han lämnade restaurangen Allstar i Örnsköldsvik. 20-åringen ska då ha sagt till sina vänner att han skulle gå hem.

Under lördagen lämnades en polisanmälan in om hans försvinnande och under söndagsmorgonen startades ett intensivt sökande efter 20-åringen med hjälp av polis, räddningstjänst, militär och Missing people.

Vid 16-tiden under söndagen bekräftade polisen man funnit en kropp i vattnet, ett tiotal meter från restaurangen Allstar där han senast påträffades vid 01-tiden under fredagsnatten.

– Det är ett stort polispådrag i hamnen med dykare och hundar. De har precis dragit upp en kropp ur vattnet, berättar ett vittne.

"Lider med Markus och hans familj"

Polisen bekräftar att det är Markus Olsson som har påträffats i vattnet.

– Ja, det stämmer att en död person har hittats i vattnet. Det stämmer också att det är den försvunne Markus Olsson och hans anhöriga har underrättats, säger Kerstin Svedberg, som leder polisens arbete.

– Vi lider väldigt mycket med Markus och hans familj, säger Svedberg.

Familjen har tagit hjälp av polisen för att vädja till allmänheten om information om Markus Olssons försvinnande. Olsson tillhörde Modo Hockey sedan ungdomsåren och fick förra säsongen ett kontrakt med A-truppen.

Polisen i Västernorrland bekräftar nyheten på sin hemsida.

"Den försvunna mannen har påträffats kl 15:12 av dykare död i hamnen i ÖvIk. Ingen misstanke om brott i samband med påträffandet av mannen", skriver polisen.

Under söndagen bekräftar även Modo nyheten på sin hemsida. Klubben riktar sina tankar till 20-åringens familj.

"MODO Hockeys målvakt Markus Olsson anmäldes försvunnen under lördag 8 april och påträffades efter en sökinsats avliden under söndag eftermiddag. Våra tankar går till Markus Olssons närmaste familj och vänner. Från och med i morgon, måndag, finns möjligheter för allmänheten att lämna sina kondoleanser i Fjällräven Centers entréhall", skriver Modo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.