Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det handlar om brott under flera månader”

En förundersökning om grov kvinnofridskränkning har inletts mot en svensk ishockeyprofil.

Enligt misstankarna har han utsatt en närstående för brott under en fyra månader lång period.

– Själva rubriceringen grov kvinnofridskränkning gäller flera brott under den aktuella perioden, säger åklagare Marina Chirakova.

Han har spelat i landslaget och haft en framgångsrik karriär utomlands. På tisdagskvällen stod det klart att han anhållits misstänkt för våldsbrott mot en närstående. 

Nu visar dokument som nått domstolen att en förundersökning om grov kvinnofridskränkning inletts mot hockeyprofilen. Han är anhållen, på sannolika skäl misstänkt.

"Brott under flera månaders tid"

Advokat Jenny Enström har på onsdagen förordnats som offentlig försvarare för hockeyprofilen. Målsägande i fallet har i sin tur begärt att få advokat Josefine Sundeberg som målsägandebiträde.

Av handlingar som nått tingsrätten framgår att en förundersökning om grov kvinnofridskränkning inletts. Det gäller perioden 12 januari till 13 maj i år.

– Det stämmer att det handlar om brott under flera månaders tid, säger åklagare Marina Chirakova.

"Olika utredningsåtgärder"

Hockeyprofilen anhölls i sin frånvaro den 14 maj klockan 18.06. Anhållandet verkställdes dagen efter, klockan 13.00, enligt handlingar som nått tingsrätten.

Åklagaren måste de närmaste dagarna ta ställning till huruvida hockeyprofilen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

– Vi håller på med olika utredningsåtgärder och jag kommer att ta beslut om häktning senare i kväll eller i morgon, säger Chirakova.

Expressen har sökt ishockeyprofilens advokat Jenny Eneström. Målsägandebiträdet vill inte uttala sig i ärendet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.