Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Min dotter ska aldrig ta emot den skiten”

Foto: THUNMAN LUDVIG / THUNMAN LUDVIG BILDBYRÅN

NHL-stjärnan Mikael Backlund är ny ambassadör för Locker Room Talk.
I ett samarbete med organisationen berättar han varför: 

– Jag har bestämt mig för att min dotter aldrig ska ta emot den skiten som kommer från grabbar i sportvärlden, säger han.  

Organisationen Locker Room Talk arbetar för schysstare attityder och jämställdhet inom idrotten och var de första som fick ta emot Zlatans egna pris ”Nummer 10”.

Landslagspelare Jimmy Durmz är sedan hösten 2017  engagerad i Locker Room Talk och har sedan dess velat hjälpa dem att kunna fortsätta lära idrottsföreningar om machokulturen. 

Näste man ut att ta ställning är Tre Kronors guldkapten Mikael Backlund.  

”Har bestämt mig”

I en video på Facebook berättar Backlund om sitt engagemang i Locker Room Talk. 

– Snart får jag och min fru Frida en dotter. Jag ska försöka vara den bästa förebilden och pappan som jag någonsin kan vara. Jag har bestämt mig för att min dotter aldrig ska ta emot den skiten som kommer från grabbar i sportvärlden. Därför är jag ambassadör för Locker Room Talk, säger han och fortsätter: 

– Som spelare i Calgary Flames och lagkapten i Tre Kronors VM-guldlag är jag stolt över att mina vänner i Växjö Lakers är världens första klubb som jobbar för att stoppa skitsnacket.

Utmanar klubbar i SHL 

Det var under hösten som Växsjö Lakers sjösatte sin satsning tillsammans med Locker Room Talk och ska utbilda såväl spelare som ledare. 

Nu vill Backlund att flera klubbar ska engagera sig: 

– Det är en utmaning som vi skickar vidare till motståndarlagen i SHL. Vi vill att alla följer efter för skitsnacket hör inte hemma på isen eller i omklädningsrummen. Det här är en uppmaning till hela SHL så jag frågar er: är ni redo att anta vår utmaning?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.