Tappara leddes av Mikko Saarinen till ett liga-guld. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/EQ IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Tappara leddes av Mikko Saarinen till ett liga-guld. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/EQ IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST

Mikko Saarinen död – blev 47 år gammal

Publicerad

Finländsk ishockey har sorg.

Den tidigare mästartränaren Mikko Saarinen är död, skriver Iltalehti.

– Han kämpade länge mot en svår sjukdom, men somnade in i förra veckan, skriver klubben Pelicans på sin hemsida. 

Mikko Saarinen blev 47 år gammal. 

Mikko Saarinen ledde flera lag i den finska ligan. Senast ledde han Pelicans 2014-2016. Saarinen kämpade under lång tid mot en svår sjukdom, men i slutet av förra veckan gick han bort.

Han sörjs nu av sina tidigare klubbar.

– Mikko var rättvis, ärlig och en stark person. Han var redo att jobba under väldigt krävande och svåra förhållanden. Han klagade aldrig, även om han ofta hade rätt att göra det på grund av personalen eller organisationen, säger Tapparas styrelsemedlem Heikki Penttilä till klubbens hemsida.

På Pelicans hemsida meddelar klubben att man såväl Pelicans som Tappara kommer att spela kvällens omgång med sorgeband på armarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag