Foto: RONNY JOHANNESSON / KVPFoto: RONNY JOHANNESSON / KVP
 Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Mike Helbers stora ilska – mot ungdomsledaren

Publicerad

Hockeyföreningen i Hanhals stängde av en ledare som i helgen offentligt skällde ut ett barn. 

Något som får C More-profilen Mike Helber att reagera starkt.

– Det är ju så dåligt ledarskap att det inte finns ord för det. Vi kan tyvärr inte ta bort alla idioter från världen men det är långt över gränsen och kul att föreningen tar tag i det. 

Tolv år och ungdomsturnering i sporten du älskar. Det är vila från matcher, och uppladdning inför fortsatt spel i turneringen. Det sista en hockeyspelare, eller idrottare överhuvudtaget, då ska behöva stå ut med är att få en offentlig utskällning för sin insats. 

Tyvärr blev det verklighet för en ungdomsspelare i Hanhals som den gångna helgen befann sig just på en ungdomsturnering i ishockey och tvingades stå ut med att bli utskälld offentligt. 

När utskällningen inträffade så snappade där en upp vad som hände, och enligt uppgifter till Sportbladet så ska ledaren i tolvåringens lag ha använt ett olämpligt språk mot pojken, och när händelsen uppmärksammades så valde föreningen att stänga av ledaren.

Något som hyllas av C More-profilen Mike Helber:

– Vi kan tyvärr inte ta bort alla idioter från världen men det är långt över gränsen och kul att föreningen tar tag i det. Roligt att den här mamman som jag läste om som hade uppmärksammat detta även informerade föreningen om det. Tur att det finns civilkurage.

Mike Helber: "Så dåligt ledarskap"

Ledaren ska även vara pappa till tolvåringen som blev utskälld, men får nu inte ha något med laget att göra under en obestämd tid framöver. 

Och Mike Helber ser ett problem inom idrott där unga barn får utstå mer än vad de borde behöva göra, och riktar även kritik mot ledare som gör det:

– Det är ju så dåligt ledarskap att det inte finns ord för det. Problemet i detta är att det är människor som missköter sig, inte föreningar. Hur ska föreningar kunna säkerställa att föräldrar gör bort sig på så här sätt? Det finns ju inget i svenskt idrott som säger att det är rätt att skrika åt en tolvåring men det händer ändå, säger Mike Helber och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan ungdomsledare, och jag själv som även är det, utveckla sig i hur man leder ett lag. Man ska få beröm när man gör något bra för då gör man det fler gånger, men det är tyvärr svårt att skydda sig från alla idiotiska händelser som det där. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag