Meriter från NHL – men dumpas i SHL

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Grossmann i Calgary-tröjan.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Svensken har också spelat för Dallas Stars.
Foto: JEFF MCINTOSH / AP THE CANADIAN PRESS
Grossmann i Tre Kronor-dressen.
Foto: PETER SCHNEIDER / AP KEYSTONE

I december presenterades en tidig julklapp för Örebro HK:s supportrar den gångna säsongen.

Nicklas Grossmann, med 623 NHL-matcher på meritlistan, var klar för klubben.

Nu står 32-åringen utan kontrakt inför kommande säsong, och öppnar för en återkomst till Hockeyallsvenska Södertälje SK.

– Jag är öppen för mycket. Jag har pratat med Mats Waltin (tränare Södertälje SK) och han har sträckt ut en hand, säger han till Södermanlands Nyheter.

Bara några månader in på den gångna säsongen bröt Nicklas Grossmann och Calgary Flames sitt samarbete. Backen hade då placerats på Waivers-listan men själv bett om att få lämna Nordamerika för att flytta tillbaka till Sverige.

Väl i Sverige kom han att skriva på för Örebro HK som då var i botten av SHL:s tabell och i behov av en meriterad back.

Efter bara 28 matcher i klubben står det nu klart att det inte blir någon fortsättning i Örebro, och nu söker han en ny klubbadress inför den kommande säsongen.

– Just nu försöker jag se över vilka alternativ som finns. Men det har så här långt inte hänt så mycket, utan det har varit en lugn sommar, beskriver han det rådande läget. Intrycket jag fått från tränarna (i Örebro)  är att det är andra filosofier och tankar som gäller där inför kommande säsong. Men det är inga sura miner från min sida, det är ju så här branschen fungerar, säger Grossmann till Södermanlands Nyheter.

Öppnar för återkomst till Södertälje

Grossmann har tidigare gjort 32 SHL-matcher, och flertalet juniormatcher, i Södertälje SK som nu befinner sig i Hockeyallsvenskan. Till Södermanlands Nyheter berättar han att en eventuell återkomst ännu inte är avskriven, trots lagets serietillhörighet.

– Spel i Sverige är väl att föredra. Men dörren till spel i Europa är väl inte helt stängd den heller – jag är öppen för mycket. Jag har pratat med Mats Waltin och han har sträckt ut en hand, vilket jag förstås respekterar, men det lutar inte åt något håll just nu.

Var backen hamnar är åtminstone ännu oklart, men ett besked kan komma inom de närmaste veckorna.

– Framåt augusti vore inte fel, så att man kan vara med från start när lag börjar gå på is, träna hårt, spela träningsmatcher och så vidare. Så det finns lite tid kvar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.