Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Mattias Ritola stannar kvar i Leksands IF

Publicerad

Mattias Ritola följer med Leksand ned i Hockeyallsvenskan.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi är jätteglada för att Mattias stannar, och han är superladdad för att ta Leksands IF tillbaka till SHL, säger Mikael Karlberg från sportrådet.

Mattias Ritola återvände till Leksand den gångna säsongen för att rädda kvar klubben i SHL.

Ett uppdrag som misslyckades då Leksand förlorade mot Mora i Direktkvalet till SHL och åkte ut efter bara ett år i SHL - efter det har rykten om Mattias Ritola och Brynäs IF varit heta, och Sportbladet avslöjade att SM-finalisten ville sno stjärnspelaren från rivalen.

Så blir det inte.

Mattias Ritola har nu bestämt sig att fullfölja sitt kontrakt med Leksand och 30-åringen som så sent som i förra året spelade VM kommer att bli Hockeyallsvenskans absolut största stjärna den kommande vintern.

– Mattias är en vinnarskalle som kommer att visa vägen för våra yngre killar. Att han väljer att stanna hos oss i HockeyAllsvenskan betyder jättemycket för oss och vår vision in i framtiden, säger Karlberg till klubbens hemsida.

"Vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksand"

Ritola har haft anbud från SHL-klubbar, men väljer alltså att stanna i Dalarna där han köpt hus och bosatt sig med sin familj.

– Det har varit en tuff tid sedan vi åkte ur, men jag känner att jag vill vara med och ställa saker och ting till rätta igen. Nu är det bara en sak som gäller – vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksands IF, en plats i SHL, säger han.

Leksands trupp innehåller nu en målvakt, sex backar och elva forwards.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag