Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mattias Ritola stannar kvar i Leksands IF

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Mattias Ritola följer med Leksand ned i Hockeyallsvenskan.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi är jätteglada för att Mattias stannar, och han är superladdad för att ta Leksands IF tillbaka till SHL, säger Mikael Karlberg från sportrådet.

Mattias Ritola återvände till Leksand den gångna säsongen för att rädda kvar klubben i SHL.

Ett uppdrag som misslyckades då Leksand förlorade mot Mora i Direktkvalet till SHL och åkte ut efter bara ett år i SHL - efter det har rykten om Mattias Ritola och Brynäs IF varit heta, och Sportbladet avslöjade att SM-finalisten ville sno stjärnspelaren från rivalen.

Så blir det inte.

Mattias Ritola har nu bestämt sig att fullfölja sitt kontrakt med Leksand och 30-åringen som så sent som i förra året spelade VM kommer att bli Hockeyallsvenskans absolut största stjärna den kommande vintern.

– Mattias är en vinnarskalle som kommer att visa vägen för våra yngre killar. Att han väljer att stanna hos oss i HockeyAllsvenskan betyder jättemycket för oss och vår vision in i framtiden, säger Karlberg till klubbens hemsida.

"Vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksand"

Ritola har haft anbud från SHL-klubbar, men väljer alltså att stanna i Dalarna där han köpt hus och bosatt sig med sin familj.

– Det har varit en tuff tid sedan vi åkte ur, men jag känner att jag vill vara med och ställa saker och ting till rätta igen. Nu är det bara en sak som gäller – vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksands IF, en plats i SHL, säger han.

Leksands trupp innehåller nu en målvakt, sex backar och elva forwards.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!