Mattias Ekholm och Ida Björnstad har gift sig – för andra gången

Mattias Ekholm.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Ida Björnstad.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

2020, mitt under brinnande pandemi, gifte sig Mattias Ekholm och Ida Björnstad i den lilla orten Stensele utanför Storuman.

I juli 2022 gjorde man det igen, men denna gång helt utan restriktioner. 

Dessutom hann paret, redan helgen efter deras eget bröllop, närvara på Ekholms lagkamrat Filip Forsbergs bröllop i Frankrike.

 – Det var två väldigt bra fester. Det blir inte det klassiska hockeysättet man träffas på, utan man får träffas och bara vara människor, säger Mattias Ekholm.

Under sommaren 2020 blev NHL-proffset Mattias Ekholm, till vardags i Nashville Predators, och tv-profilen Ida Björnstad äkta makar.

Men på grund av de rådande coronarestriktionerna vid tidpunkten ägde bröllopet rum i en något mindre skala än vad som var tänkt.

 – Det var mer av praktiska skäl. Den dagen jag sa ja till min man så skulle de ske inför ögonen på närmaste familjen och i en kyrka. Det skedde i Stensele, där jag är uppvuxen. Sen så efter pandemin nu så fick vi äntligen göra det på det sättet som vi ville. Det är en dag som vi aldrig kommer glömma, det var fantastiskt roligt, säger Ida Björnstad.

För två år senare, i juli 2022, gick bröllop nummer två av stapeln. Men denna gång utan restriktioner.

 – Det var jätteroligt, vi har ju väntat på det jag och Ida. När vi gifte oss för två år sedan tror jag vi var 16 personer och satt med borden på två meters avstånd. Nu vi var närmare 110 personer och fick genomföra festen på riktigt, säger Mattias Ekholm om den stora dagen.

”Har varit en hektisk sommar”

Ida Björnstad beskriver bröllopsdagen som någonting som hon och maken Mattias Ekholm inte hade kunnat föreställa sig på förhand.

 – Det blev mer än vad vi tänkt oss, jag trodde aldrig att det skulle vara så kul att gifta sig. Det var någonting utöver vad jag hade kunnat föreställa mig.

Har ni hunnit landa i det?

 – Inte för fem öre (skratt). Den här sommaren har varit hektisk. Det har varit mycket med mitt boksläpp (Ida Björnstad släppte under augusti sin andra bok ”Lägg av”). Jag har jobbat på Nyhetsmorgon, vi har haft andra vänner som gift oss, vi har två barn och Mattias tränar ju som vanligt. Så det har varit en hektisk sommar.

”Det var två väldigt bra fester”

Den hektiska sommaren till trots så hann paret, redan helgen efter sitt eget bröllop, med att åka till Frankrike för att närvara på bröllopet mellan Ekholms lagkamrat Filip Forsberg och hans Erin Alvey.

 – Helgen efter vårt bröllop fick vi åka ner till Frankrike och vara med på Filips och Erins bröllop, så det var två väldigt bra fester på två helger. Det är kul på det sättet att det kanske inte blir det klassiska hockeysättet man träffas på utan man får träffa familjer och vänner och bara vara människor egentligen. Det är såna saker man gör en gång i livet, att gifta sig på, så det var jätteroligt, säger Mattias Ekholm.

Vilket bröllop var det hårdast fest på?

 – (Skratt) Jag tänker inte sitta här och säga det. Det var två väldigt bra fester i alla fall, jag är väldigt nöjd att vi fick åka på Filips och jag är väldigt nöjd med vår egen. Vi hade jättekul, avslutar Ekholm.

https://www.instagram.com/p/CgKjSjILFrG/https://www.instagram.com/p/CgMM-GoLaJ_/

Här är svenskarna som valdes i NHL-draftens förstarunda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.