Slutar nu i protest efter FB-beskedet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mathilda Gustafsson.
Foto: Twitter.
Mailet som Gustafsson har skrivit till Sundsvall hockey.
Foto: Twitter.

Sundsvalls damlag skickas ut ur högsta serien på grund av en katastrofekonomi i föreningen.

Mathilda Gustafsson fick reda på beskedet via ett Facebook-meddelande – och kommer nu att sluta med hockeyn i protest. 

– Man blir ju oerhört besviken och frustrerad, säger Gustafsson. 

Förra veckan rapporterade Sundvalls Tidning att Sundsvall Hockeys damlag skulle brytas ut från klubben och i stället ingå i en egen förening. Planen var att åtgärden skulle leda till en utgiftsminskning värd drygt en miljon kronor per säsong. Första beskedet var att Sundsvall Timrås SDHL-plats skulle överlåtas åt det "nya laget". Men den planen gick i stöpet, när beskedet kom från tävlingsnämnden på Svenska ishockeyförbundet.

Sundsvalls Hockey kommer inte att ha ett damlag i den högsta serien nästa säsong, vilket ordföranden Hans Åhrman nu har bekräftat för Sundsvalls Tidning.  

Spelaren Mathilda Gustafsson fick ta del av beskedet via de sociala medierna – och svarade med en ilsken protest på Twitter. 

"Det är rent ut sagt tragiskt"

https://twitter.com/thiildas/status/869669539889508353

”Jag har nu fått höra av min lagkamrat att ni valt att lägga ner damverksamheten och att Sundsvall inte längre kommer att ha ett damlag i SDHL. Detta på grund utav era ekonomiska problem. Att få reda på genom ett Facebook-meddelande en tisdagskväll är häpnadsväckande. Att ni inte kunnat ta er tid att kalla oss till ett möte, informera oss om detta och tacka oss för all den tid vi lagt ner samt pengar vi jobbat in till föreningen är rent utsagt tragiskt. Förtjänar vi inte mer än så? , skriver Mathilda Gustafsson 

”Vi drabbas på grund av att ni har gjort fel. Fel i budgeten. Fel med hanteringen av pengar. Och nu ekar spargrisen tom. Kanske man borde sett över var era utgifter egentligen går? Ni har ett herrlag som spelar i division 1, den tredje högsta serien i svensk ishockey – men man skulle kunna tro att de ibland spelar i SHL. De har en genomsnittlig publiksiffra på 545 åskådare, hur mycket pengar drar de då egentligen in respektive vad de kostar?”

Slutar i protest

När SportExpressen ringer upp Gustafsson berättar hon att bemötandet gjorde henne ledsen, men knappast förvånad. 

– Man blir ju oerhört besviken och frustrerad. Man tycker ju att de borde ringa upp, eller kalla till ett möte. Och tacka av oss. Vi har ju dragit in pengar till föreningen, de kunde tacka oss för det, säger hon.

– Jag tycker att vi känns ganska ensamma i det här. Det är ingen i föreningen som bryr sig. Det är supportrarna som tycker att det är tråkigt.

Hur många kommer att spela vidare i division 1?

– Jag tror att de flesta slutar. Men vi har ju Erica Johansson, som är aktuell för OS, hon måste söka sig vidare till ett annat SDHL-lag. Men vi övriga kommer nog att lägga skridskorna på hyllan. De säger att vi kommer höra till en förening. Men den har vi inte fått höra något om. Vi vet inte ens om vi kommer att ha ett division 1-lag. 

SportExpressen har sökt ordförande Hans Åhrman för en kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.