Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Matbilden äcklar Finland: ”Kunde inte äta det där”

"Vi alla borde hålla käften - låt dem göra sitt jobb"
Ben Blood.
Foto: GEPA PICTURES
Ben Blood kunde inte tro sina ögon när han såg maten som Ässät bjöd motståndarlaget på efter matchen.
Foto: Ben Blood.

Ben Blood kunde inte tro sina ögon när han såg maten som serverades efter matchen.

Nu totalsågar hockeyspelaren den finska ligan.

– Jag kunde bara inte äta det. Klubben har kontaktat mig och de var verkligen ledsna över det som hände, säger amerikanen till Ilta-Sanomat. 

Den amerikanske hockeyspelaren Ben Blood, 30, är inne på sin femte säsong i den finska ligan.

Nu har han fått nog.

Efter bortamatchen mot sin förra klubb Ässät kunde Tappara-backen inte hålla sig längre. I ett argsint inlägg på Twitter totalsågar han den finska maten som serveras till högstaligans hockeyspelare.

Ben Blood kunde inte tro sina ögon när han såg maten som Ässät bjöd motståndarlaget på efter matchen. 

”Jag vill hjälpa till med att säkerställa att det här aldrig händer igen. Jag har enkla, billiga recept, snälla, SNÄLLA, kontakta mig. Jag hjälper gärna till med att spelarna får den näring som de förtjänar”, skriver han och postar en bild på rätten som enligt uppgifter ska vara en ”italiensk gryta” med bland annat spagetti, köttfärs, majs och ärtor.

Klubben ber om ursäkt efter matbilden

Ben Blood hade lyckligtvis med sig lite frukt och en proteinshake, så han klarade resan tillbaka till Tammerfors utan att bli alltför hungrig.

– Jag kunde bara inte äta det där, jag kunde inte, säger han till llta-Sanomat. 


https://twitter.com/BennyBlood24/status/1174409370970546178

Nu har Ässät kontaktat Ben Blood och bett om ursäkt.

Enligt klubbens markandschef Jaakko Ruusunen var det en rejält misslyckad rätt som serverades. Den såg inte precis aptitlig ut.

– Vi var i kontakt med Blood redan i går kväll för att be om ursäkt. Det ska inte se ut så där. Portionerna ska både smaka gott och se bra ut, säger han enligt Yle. 

Ben Blood bekräftar samtalet:

– De kontaktade mig och de var verkligen ledsna. De sa att de var upprörda och de insisterade på att det inte ska hända igen. Jag tror dem. De har en bra organisation och alla gör misstag, jag gör det själv hela tiden. Jag tror dock att kvalitén på maten kan bli bättre, säger Blood till Ilta-Sanomat.

Bilden en snackis i hockey-Finland

Ben Bloods bild på matkreationen har minst sagt blivit en snackis i hockey-Finland.

Åbo-klubben TPS har gjort sig lustiga på Ässäts bekostnad och skickar en hälsning till Ben Blood.

”Hej Ben Blood! Vi är väldigt ledsna över det som hände i Björneborg. Som du vet: Björneborg är Björneborg. Hur som helst: Om du är med i Tapparas lag nästa fredag har du chansen att få äta den bästa efter-match-maten i hela ligan. Det är upp till dig!”, skriver klubben på Twitter. 

Hur reagerar du på maten som serverades?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.