Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markus Näslund avslöjar att han var anti Modo

Markus Näslund var nära att lägga av som tolvåring. 

Men ett avgörande samtal med pappa Sture blev avgörande för en fortsatt satsning. 

– Han var inte alls något duktig men det blev bättre, säger Sture Näslund i C Mores ”Wikegård vs”.

869 poäng på 1117 NHL-matcher och en hissad tröja i taket på Vancouver Canucks hemmaarena. Örnsköldsvikssonen Markus Näslund har en gedigen karriär bakom sig. 

Men faktum är att hockeylegendaren var nära att lägga av redan i unga år. I ”Wikegård vs”, som sänds på Sportkanalen 21.30 på torsdagen, berättar Näslund att han kände en press redan i tolvårsåldern och att det inte var värt att lägga ner det som krävdes för att bli uttagen till olika cuper. 

– Det var en cup kom jag inte med på, det var därför jag ville lägga av, säger Näslund. 

Pappan om orden bakom vändningen

I programmet medverkar även Näslunds pappa Sture, som berättar om ett avgörande samtal han hade med sin son när han blivit nobbad till en cup. 

– Han var elak som ett bi att han inte blev uttagen. Jag sa Markus, du är inte bättre än så här, säger Sture Näslund i reportaget som går att se på C More. 

Pappan gjorde då ett avtal med sin son.

– Om du tränar och lyssnar på mina råd och vi tränar och kör stenhårt i 14 dagar på jullovet, så garanterar jag att det är sista gången du inte blir uttagen. 

– Vi körde dag ut och dag in, han var inte alls något duktig men det blev bättre. Han grinade och skrek och åkte och jobbade. De stod på sidan och sa ”vem är den där med röda hjälmen?”. ”Det är en ny, han är bra”, svarade någon. Jag kommer ihåg det så väl. 

Näslund avslöjar tidiga inställningen till Modo

Markus Näslund avslutade sin karriär i Modo, där allting en gång började. 48-åringen var även general manager i klubben under en period. 

Men i ”Wikegård vs” avslöjar Näslund att han en gång i tiden var att betraka som något av ”anti-Modo”. 

– Det var vår största rival, säger Näslund som inledningsvis spelade för Örnsköldsviks IF. 

– Vi kämpade på vår uterink med naturis och de var inne och åkte i nån hall. Jag var faktiskt nere och besökte Leksand ett par gånger och de var måna om att få mig till deras hockeygym. Men jag kände att jag ändå ville spela i Modo. Men Leksand var väldigt tidiga på att försöka rekrytera. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.