Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Målskytt – timmar efter att han landat i Europa

Publicerad

Patric Hörnqvist landade i Danmark tidigare i morse. 

I kvällens VM-match mot Schweiz var han direkt med i Tre Kronors trupp – och introducerade sig för publiken i Köpenhamn efter bara tio minuters spel genom att sätta 2-0 för Sverige.

– Det var skönt, säger Hörnqvist till TV3 efter den första perioden.

 

Tre Kronor vann matchen med 5-3.

Pittsburgh Penguins slogs ur Stanley Cup i den andra slutspelsrundan efter 4-2 förlust mot Washington Capitals i matcher.

Rykten började direkt spridas om nya drömvärvningar för Tre Kronor – och under gårdagen bekräftade Patric Hörnqvist att han ansluter till det svenska landslaget.

– Nu är allting klappat och klart och jag kan åka till Köpenhamn. Det ska bli sjukt kul, sa han då.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin

 

Gjorde mål direkt

Hörnqvist landade i Köpenhamn tidigare i morse, och under eftermiddagen bekräftade svenska ishockeyförbundet att både Hörnqvist och Nashville Predators-stjärnan Viktor Arvidsson – som även han landade tidigare i morse – båda är med i kvällens match mot Schweiz.

Patric Hörnqvist behövde inte särskilt många matchminuter på isen innan han presenterade sig på riktigt.

John Klingberg gav Sverige ledningen bara fem minuter in i matchen, och fem minuter senare var det Hörnqvists tur. 31-åringen spelades fram av Mikael Backlund och dunkade upp pucken i det närmaste krysset.

– Det känns bra. Jag tycker att hela laget har bra energi och bra fart, vi ger dem inte mycket chanser och det ska vi fortsätta med i andra och tredje, säger Hörnqvist till TV3 efter den första perioden.

 

Tre Kronor vann matchen med 5-3.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag