Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Luleå och Modo klara för semifinal i SDHL

Luleå är klart för semifinal i SDHL. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Även Modo säkrade sin plats i semifinalen. Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Luleå hade inga problem med att avfärda AIK i SDHL:s kvartsfinal – tre raka segrar gav en målskillnad på 19–0 och de regerande mästarna är därmed klara för semifinal. Det är även Modo, som i sin tur besegrade Brynäs i tre matcher.

Premisserna inför den tredje kvartsfinalen mellan Luleå och AIK var enkla: vid Luleåvinst var den regerande mästaren återigen klara för semifinal. Och Luleå hade inga problem med att, för tredje gången den här veckan, avfärda AIK. Redan i den första perioden gjorde Luleå fyra mål och gick in i pausen med 4–0. En ledning som visade sig vara ointaglig för AIK. Matchen slutade 6–0 vilket innebär 19–0 i målskillnad och en säkrad semifinalplats för norrbottningarna.

Där ställs Luleå, som även skrinnade hem grundserien i överlägsen stil, mot antingen Leksand eller HV71 – sedan Leksand under söndagen reducerat till 1–2 i matcher.

Klara för semifinal är också grundserietvåan Modo, som vann tre raka matcher mot Brynäs. Modo ställs i sin tur mot vinnaren av Linköping och Djurgården. Där är det fördel Linköping, sedan laget vänt matchserien med två raka segrar och därmed leder med 2–1 i matcher.