Noora Tulus. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNNoora Tulus. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Noora Tulus. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Emilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNEmilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emilia Ramboldt. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleå avgjorde seriefinalen sent

Publicerad

Det var jämnt och spännande när Linköping och Luleå gjorde upp i seriefinalen i SDHL-ishockeyn.

Till slut kunde bortalaget från Norrbotten avgöra till 3–2 i numerärt överläge med 26 sekunder kvar av förlängningen.

Noora Tulus gjorde både kvitteringsmålet till 2–2 i tredje perioden och segermålet.

Dessförinnan hade Linköping vänt 0–1 till 2–1 trots 11–32 i skott på mål i de två första perioderna.

Hektiskt för Ramboldt

Linköpings landslagskapten Emilia Ramboldt hade en hektisk dag. Först deltog hon vid presentationen av OS-truppen i Stockholm och sedan satte hon sig i bilen för att hinna hem till seriefinalen. Efter Denise Altmanns 1–1, vid vilket Ramboldt fick en assistpoäng, och Lara Stalders 2–1 såg det ut som om hon skulle få fira dubbelt, men Luleå kom alltså tillbaka.

I och med segern reducerade Luleå avståndet upp till Linköping till sju poäng, och dessutom haltar tabellen illa. Luleå har fyra matcher på sig att ta sig upp i topp av tabellen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag