Rebecca Stenberg, Luleå-stjärna. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNRebecca Stenberg, Luleå-stjärna. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Rebecca Stenberg, Luleå-stjärna. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Luleå ångar på – tog tredje raka triumfen

Publicerad

Luleå fortsätter sin triumffärd i SDHL-ishockeyn. Tre bortamatcher på tre dagar har gett tre segrar. På torsdagen mot regerande mästaren Djurgården, på fredagen mot svenska mästaren 2014 och 2015, Linköping, och på lördagen mot förra säsongens finalist HV 71 som man nu fick revansch på efter semifinalförlusten i våras.

Luleå vann med 4–2 efter att ha vänt 0–1 från den första perioden. Nathalie Ferno gjorde Luleås två sista mål i den tredje perioden.

Efter 7–3 på fredagen, mot nykomlingen Göteborg, vann Modo med hela 8–0 på lördagen i dubbelmötet i Angered. Michela Cava följde upp premiärmatchens två mål med tre mål i den andra matchen.

Hattrick av Leksands Wilma Johansson

SDE tog bara en poäng förra säsongen. Det ser inte ut att bli så lätt för Danderydslaget den här säsongen heller. Det blev 1–7 i säsongspremiären mot Leksand. Wilma Johansson svarade för ett hattrick.

Matchen mellan förra säsongens mittenlag AIK och Brynäs slutade 1–2.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag