Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Loob sänkte mig – det var det sista han gjorde”

En bild som symboliserar SM-finalen mellan Frölunda och Luleå 1996. Frölundas Marko Jantunen i närkamp med Luleås backhårdning Stefan Jonsson.Foto: PONTUS HÖÖK/DN
Vilda Västern i Frölundaborg. En av många hårda dueller i Frölundaborg våren 1996. Peter Berndtsson trycker klubban i nacken på Thomas ”Bulan” Berglund, då spelare i guldlaget, numera coac,.Foto: PONTUS HÖÖK/DN
Tränaren Lars ”Osten” Bergström åkte in med kläderna på i duschen när guldet var klart.Foto: Jan Düsing
Tre hjältar firar SM-guldet med snygga löpsedlar. Från vänster: Jan Mertzig, Lars Hurtig och Roger Åkerström.Foto: JAN DÜSING

Vilka är tidernas elakaste hockeylag - som körde över allt och alla?  

Det får ni veta i SportExpressens serie i fyra delar.

Del 4: Luleå 1995/96 - som mötte Frölunda i tidernas brutalaste SM-final.

– Det var lika tufft på våra träningar hela den säsongen. Det var fruktansvärt hårt, ofta slagsmål och ingen som ville ge sig, berättar Tomas Holmström. 

Expressen Premium

Cyber Monday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Mirakelbebisen Loui dog – familjens kamp i sorgen

”Han var en en lycklig själ” • Kyrkogårdsvaktmästaren Peter fick begrava sin egen son

Lyxområdet kommer att slukas av havet

Mångmiljonvillor måste byggas på pålar – men invånarna tror inte på klimatförändringar

Husockupanterna tar över svenskarnas hus i Spanien

Utpressas på stora belopp • Eva: ”Vi fick betala”